Zomerdrukte Schiphol met ruim 12 miljoen vakantiegangers

Schiphol heeft berekend dat er de komende zomer – van 8 juli tot en met 3 september – een circa 12,4 miljoen passagiers via Schiphol reizen.

Gemiddeld reizen er elke dag zo’n 200.000 mensen via de luchthaven. Er mag dan ook van worden uitgegaan, dat rezigers tijdens piekmomenten langer in de rij moeten staan. Dat geldt zeker op bepaalde dagen in de zomervakantie, waarschuwt de luchthaven.

Maatregelen

Schiphol kondigt aan deze zomer, in samenwerking met tal van partners, veel extra maatregelen aan om bezoekersstromen in goede banen te leiden. Zo worden volgens de luchthaven alle beschikbare vierkante meters gebruikt en zet zij extra medewerkers in om ieders vakantiestart zo prettig mogelijk te laten verlopen. Er komen twee extra security lanes bij voor reizigers en één voor bemanning. Bij de security lanes vindt de controle plaats van reizigers of bemanningsleden en hun handbagage. Alle security lanes in Vertrekhal 1 worden volledig bemand in de periode van 1 juli tot en met 31 augustus 2017 van ’s morgens 6.00 uur tot 20.00 uur ’s avonds. Alle security lanes van Vertrekhal 2 worden in diezelfde periode ook van 6.00 uur tot 20.00 uur volledig ingezet, tenzij uit ervaring blijkt dat het aantoonbaar niet nodig is.

Extra zuilen

Er zijn de afgelopen maand 12 extra zuilen geplaatst waar EU-reizigers zelf hun paspoort kunnen scannen en zo de grens passeren. Op Schiphol staan in totaal nu 78 van deze zuilen. In de maanden juli en augustus worden ruim 30 procent meer medewerkers ingezet in de terminal. Flexibele security teams en een ICT-service team zijn beschikbaar bij topdrukte.

[email protected]

Naast de gespecialiseerde krachten, schakelt Schiphol kantoorpersoneel en een team van vrijwilligers in om te helpen tijdens piekmomenten. Het [email protected] team bestaat uit enkele tientallen oud-medewerkers en andere mensen die Schiphol een warm hart toedragen. Ze bieden bezoekers een gastvrije ontvangst, beantwoorden vragen en helpen hen op weg. Medewerkers van het hoofdkantoor vervullen als Airport Assistant verschillende rollen, zoals bagage-assistant of gastheer/-vrouw. Dagelijks springen 5 tot 10 kantoormedewerkers bij als Airport Assistant.

Verenigd Koninkrijk

Bij elkaar zullen deze zomer 111 luchtvaartmaatschappijen vliegen vanaf Schiphol naar 322 directe bestemmingen. De populairste vakantiebestemming deze zomer is het Verenigd Koninkrijk. Op nummer 2 volgt Spanje, daarna Italië, Griekenland en Turkije. (Bron: luchthaven Schiphol)

'

Reacties

article
80685
Schiphol heeft berekend dat er de komende zomer – van 8 juli tot en met
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/80685/zomerdrukte-schiphol-ruim-12-miljoen-vakantiegangers/
2017-06-28T12:29:52+02:00
Headlines, Schiphol