Drie Groene Lintjes uitgereikt

Foto: Foto: groenlinks

Frans Rodenburg (Haarlemmerliede en Spaarnwoude), BioSoepi en Stichting Het Wereldplein ontvingen zondag 25 juni een Groen Lintje.

Frans Rodenburg

Het was voor de achtste keer dat Groen Links mensen in het zonnetje zet die duurzaamheid belangrijk vinden. Frans Rodenburg kreeg het lintje voor zijn ‘uitstekende werk bij stichting Het Eiland, waar hij ruimte verwerft en faciliteit voor werkervaringsplaatsen voor jongeren met gedragsproblemen, leerachterstanden en/of grote rugzakken.

BioSoepi

Het tweede Groene Lintje ging naar een project van stichting Philia, dat ‘ook al zo’n mooie combi van groen én sociaal biedt’, namelijk BioSoepi, opgericht door Vincent van Munster. Bij BioSoepi werken talenten met een beperking in de voorbereiding, keuken en de bediening. Ze maken sappen, smoothies en soepen, vers bereid van het lekkerste groente en fruit. Veel biologische producten (ook uit de eigen volkstuin), oog voor lokale producten en letten goed op de seizoenen. Het doel van dit project is om deelnemers en buurtbewoners met elkaar te verbinden.

Stichting het Wereldplein

Stichting het Wereldplein, de derde winnaar van een Groen Lintje, stelt zich ten doel een duurzame groene speelplek te realiseren in Graan voor Visch. Het schoolplein bij IKC Wereldwijs, midden in de wijk, wordt nu al omgetoverd tot een duurzaam plein dat de jeugd weer gaat uitdagen om buiten te spelen in plaats van te verdwijnen achter een scherm. Iedereen die aan dit project meedoet, doet dit als vrijwilliger. (Bron: Groen Links Haarlemmermeer)

Reacties