Bouwactiviteit impuls voor Nieuwe Kom

Wethouder Tom Horn slaat eerste paal
Wethouder Tom Horn slaat eerste paal
Foto: Rob Joore

Gaat het dan eindelijk toch nog leven in de Nieuwe Kom in Nieuw-Vennep?

Als het aan wethouder Tom Horn ligt is het startschot voor verdere ontwikkeling en bebouwing van het centrumgebied in het oude dorp van Nieuw-Vennep nu gegeven. Hij sloeg, geassisteerd door Remco Pols, regiomanager Haarlemmermeer bij Ymere, vrijdag 23 juni symbolisch de eerste paal voor de bouw van ruim honderd woningen aan de Jonkheer Van der Pollstraat en de Gelevinkstraat.

Verloedering

Na de oplevering van een rij woningen met winkel- en bedrijfsruimten aan de zuidrand van het gebied en de komst van Pier K viel de ontwikkeling voor meerdere jaren stil. Oorzaak was de economische crisis. De verloedering rond de slooppanden aan de Gelevinkstraat en het achterwege blijven van beplanting en bestrating op de strook tegenover Pier K waren jarenlang een doorn in het oog van Vennepers.

Vliegwieleffect

Volgens Horn is met de start van de nieuwbouw nu sprake van een vliegwieleffect. Hij gaat ervan uit dat plannen voor 40 koopwoningen aan de Jonkheer Van der Pollstraat, 23 eengezinswoningen en 41 appartementen snel worden gerealiseerd. Ook gaat dit jaar nog de eerste paal voor het medisch centrum aan de Doorbraak de grond in. Daarna volgt het Marktgebouw, dat aan het Harmonieplein verrijst. Ontwikkeling van de noordoostkant volgt op termijn.

 

Cookieinstellingen