Kids for Kids sportdag bij de Kikkers

Honderden kinderen sporten in de hitte voor het goede doel
Foto: eigen foto

Donderdagochtend 22 juni kort na 9 uur gaf loco-burgemeester Ap Reinders het startsignaal voor de jaarlijkse Kids for Kids sportdag.

Groter kon het contrast met de editie van 2016 niet zijn: toen kwam het met bakken uit de hemel en moest zelfs besloten worden alles af te blazen. Nu zuchtte Nieuw-Vennep onder een tropische zomerzon die de temperaturen tot bij de 30 graden deed opkoken. Het devies was dan ook: drinken, drinken, drinken. Het sportieve plezier was er niet minder om.

Na de openingsspeech verzorgden danseressen een swingende warming-up. De ruim 600 kinderen deden daarna in een circuit mee aan acht verschillende sporten, waaronder judo, touwtjespringen, flagball, handbal en voetbal. Kids for Kids werd afgesloten met een flashmob en het uitreiken van een cheque aan Stichting Leergeld door Meerlanden.

Sportservice Haarlemmermeer wist zich bij de organisatie ondersteund door 40 vrijwilligers van DHL Schiphol Rijk. Zij leverden hun bijdrage in het kader van het bedrijfsbeleid op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen.

‘Nu meedoen, is straks meetellen’. Met dit motto zet Stichting Leergeld Haarlemmermeer zich in voor alle kinderen tussen de 4 en 18 jaar die opgroeien in gezinnen met weinig financiële middelen. Hun doel: sociale uitsluiting voorkomen door kinderen te laten meedoen aan sportieve, schoolse en culturele activiteiten. De vrijwilligersorganisatie regelt de contributies voor sportverenigingen, muziekles, dansles of zorgt voor de aanschaf van een computer, fiets, deelname aan schooluitjes, huiswerkbegeleiding of zwemlessen, die door de gemeente worden betaald.

De Stichting, die inmiddels tien jaar bestaat, is onderdeel van de landelijke Stichting Leergeld die actief is in 250 gemeenten. In Haarlemmermeer maakt samenwerking met Jeugdsportfonds het mogelijk kinderen een kledingcheque te geven zodat ze materiaal voor hun sport kunnen aanschaffen.

 

'

Reacties

article
80486
Donderdagochtend 22 juni kort na 9 uur gaf loco-burgemeester Ap Reinders het startsignaal voor de
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/80486/kids-for-kids-sportdag-kikkers/
2017-06-22T15:28:23+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2017/06/22152410/DSC0505.jpg
Ap reinders, bewegen, flagball, handbal, hockey, Kids for kids, kinderen, loco-burgemeester, sporten, Stichting Leergeld, touwtjespringen, voetbal
Headlines, Nieuw-Vennep, Sport