Lezing Bonnie Chopard voor Groei&Bloei

Foto: Foto: haarlemmermeerwaterproof

Groei&Bloei organiseert dinsdagavond 13 juni een lezing door architect en landschapsontwerpster Bonnie Chopard. Dit gebeurt in het kader van de Nationale Tuinweek die van 10 tot en met 17 juni plaatsvindt. Aanvang 20.00 uur, locatie Wijkcentrum ’t Kattegat (Skagerrak 328, 2133 DX Hoofddorp). De toegang is gratis.

Hang naar natuur

Bij Bonnie Chopard zit het ontwerpen in het bloed. Het liefst maakt ze alles zelf. “Naast het ontwerpen van gebouwen als architect, het bouwen van mijn eigen woonark en het werk in de moestuin, ben ik landschapsontwerpster”, licht ze haar achtergrond toe. “Ik ben als architect opgeleid en werkzaam in het vak, maar bezit een groen hart en heb een hang naar natuur.” Bonnie volgde een minor bij de Academie richting landschapsarchitectuur en vond werk bij landschapsarchitecten en bij de overheid.

Levend landschap

Over haar werk zegt ze: “De landschapsarchitect ontwerpt met levend materiaal, dat maakt hem bijzonder onder de vakgenoten. In samenwerking komen disciplines als plantenkunde, ecologie, water, duurzaamheid, cultuurhistorie, bodem, biodiversiteit etc. aan de orde. Het maakt het plaatje voor mij compleet. De architectuur heeft haar plaats binnen het grotere context, een levend landschap, waardevol en gekoesterd. Voor en met mensen, maar ook voor plant en dier. Schetsen, dromen, tekenen, schaven, zaaien en uiteindelijk maken, bouwen, planten… oogsten.”

Nationale Tuinweek

De Nationale Tuinweek start met de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ op zaterdag 10 juni bij Intratuin Cruquius. Als afsluiting is er de Open Tuindag in Zwaanshoek op zaterdag 17 juni. Meer informatie op onze website groei.haarlemmermeer.nl.

 

Cookieinstellingen