Nieuwbouwproject aan Kruisweg

Foto: illustratie: Timpaan

Aan de Kruisweg in Hoofddorp realiseert ontwikkelaar Timpaan ‘Het Gemaalhuis’.

Op deze nieuwe woningbouwlocatie ter hoogte van huisnummer 835, naast De Beukse Poort, bouwt zij 83 woningen, waarvan 30 grondgebonden koopwoningen, 40 huur- en 14 koopappartementen. De verkoop start naar verwachting vanaf eind 2017.

Architectuur

In de zomer van 2016 heeft de gemeente Haarlemmermeer deze locatie aanbesteed. Timpaan kwam onder andere door haar originele en kwalitatief hoogwaardige ontwerp als winnaar uit de bus. De woningen zijn geïnspireerd op de gemalen van Haarlemmermeer, de oorsprong van Hoofddorp. De ingenieurs-architectuur uit de 19de eeuw bestaat uit eenvoudige geometrische vormen, en is versierd met ornamenten in de daklijsten en gevelopeningen. De robuuste baksteenarchitectuur was in die tijd het symbool voor de vooruitgang. Het ontwerp krijgt zo een herkenbare uitstraling aan de entree van Hoofddorp: het begin van een nieuwe stad.

Inzage bestemmingsplan

Vanaf dinsdag 23 mei tot en met maandag 3 juli 2017 ligt het bestemmingsplan ‘Hoofddorp Oost 1ste herziening’ ter inzage. Op woensdagavond 14 juni van 19.00 tot 20.30 uur organiseert de gemeente samen met Timpaan een inloopbijeenkomst in het Raadhuis, Heijezaal aan het Raadhuisplein 1 in Hoofddorp. Belangstellenden zijn van harte welkom. Om organisatorische redenen wordt iedereen die aanwezig wil zijn verzocht dit uiterlijk 9 juni 2017 door te geven aan [email protected] of telefonisch via 0900 1852.

Planning

Het ontwerp bestemmingsplan ligt nog deze maand ter inzage. In oktober wordt het vastgesteld. De verkoop start in december van dit jaar. Vanaf mei 2019 wordt gebouwd; de oplevering is als alles meezit in juni 2019. Meer informatie is te vinden op www.timpaan.nl (Bron: gemeente Haarlemmermeer)

Cookieinstellingen