Open dag Duikteam Haarlemmermeer 21 mei

Foto: Foto: hrlmeer.nl

21 mei organiseert Duikteam Haarlemmermeer een open dag op de vaste duikstek in de Toolenburger Plas in Hoofddorp. Iedereen die nieuwsgierig is naar deze sport is welkom om een proefduik te maken. Ook mensen die al een brevet hebben gehaald, bijvoorbeeld in het buitenland, maar die benieuwd zijn naar het duiken in Nederland, zijn welkom. De club zet voor de verandering liefst 4 duikinstructrices zin. Zij zijn zeer ervaren in het geven van introductieduiken.

Mannen en vrouwen

De indruk bestaat, dat duiken een stoere sport en daarmee eigenlijk automatisch vooral een mannensport is. Dat wordt bij Duikteam Haarlemmermeer fel bestreden. “Duikteam Haarlemmermeer bewijst al jaren dat duiken voor zowel mannen als vrouwen een geweldige sport is”, aldus de club. “De vereniging heeft bijna evenveel vrouwelijke als mannelijke leden, het bestuur is fifty-fifty verdeeld en het instructeursteam telt ook evenveel mannen als vrouwen. “

Ook snorkelen

De open dag op 21 mei krijgt vanwege het vooroordeel een speciaal tintje. Dan zijn er alleen duikinstructrices aanwezig. “Truus, Arieke, Samantha en Leonie geven hiermee aan dat duiken niet eng is, maar een heel toegankelijke sport. Bij elkaar hebben ze duizenden duiken gemaakt in binnen- en buitenland”, aldus het persbericht. Naast de proefduik biedt de organisatie ook een snorkeltocht aan. Verder is er een prijsvraag en er is informatie en een film over de vereniging en het duiken.

Geliefde duikstek

Plaats van handeling is de locatie voor restaurant Long Island; deze is zeer geliefd onder duikers vanwege het prachtige onderwaterleven. Sinds 2008 heeft Duikteam Haarlemmermeer verschillende wrakjes, rifbollen en wilgentenen hutjes afgezonken, wat heel veel leven aantrekt, terwijl de plas ook heel helder is.

Aanmelden via [email protected] Informatie is te vinden op www.dth.nl/21-mei-introductieduik-toolenburger-plas/

Cookieinstellingen