Donatie maakt aanleg BMX-baan mogelijk

H.S.C. De Bataaf is in één klap 50.000 euro rijker geworden. Met dit geld kan de club een langgekoesterde droom in vervulling laten gaan: de bouw bij het parcours aan Kinheim in Zwanenburg van een BMX-baan, geschikt voor nationale en internationale wedstrijden.

Voorzitter Weite Haaijer zegt in InforMeer, dat hij het moment waarop hij de cheque met het bedrag met vier nullen kreeg overhandigd, niet snel zal vergeten. De donatie is afkomstig van het fonds van de J.C. Ruigrok Stichting. De naamgever, eigenaar van de hek- en rasterwerkenfabriek in Vogelenzang, is in 1977 overleden. Het was en is zijn doel om met het fonds initiatieven op het gebied van sport en bewegen, cultuur, natuur en milieu en wetenschap te ondersteunen.

Volgens Weite Haaijer past de aanleg van de BMX-baan van H.S.C. De Bataaf volledig in het gedachtegoed van de heer Ruigrok. Zwanenburg, zegt hij, kampt met veel problemen. “Zwanenburg is niet voor niets een van de gebieden in Haarlemmermeer waar het JOGG-project draaitHier wonen bovengemiddeld veel kinderen met overgewicht, suikerziekte en andere narigheid. En als er nu iets is waarmee je de jeugd hier in beweging kan krijgen, is het een BMX-baan.” OGG is de afkorting voor Jongeren Op Gezond Gewicht).

Dat die behoefte er is, staat volgens Haaijer vast. Onderzoeken hebben dat al aangetoond. “De banen in Heiloo en Uithoorn vergen te veel reistijd, dan komen de kinderen en hun ouders in de knoei met schooltijden en huiswerk en nu komt er één om de hoek. In Zwanenburg.” Met de aanleg van de baan kan wat Haaijer betreft nog deze zomer worden begonnen. “Alle tekeningen liggen al klaar. Als het meezit, kan hij nog dit jaar open.”

“We kunnen het in principe redden met die 50 mille, maar om deze sport met alles erop en eraan laagdrempelig aan te bieden, hebben we alles en iedereen nodig. Ook onze fusiegemeente, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, willen we erbij betrekken. Vergeet niet waar die HFC in onze naam voor staat: Halfwegse Sport Club. De komende tijd staat die H eigenlijk voor Haarlemmermeer, heel Haarlemmermeer dus, want ik zei al: alle hulp, raad en daad is welkom.” (Bron: Informeer)

Cookieinstellingen