Bloesemfestival voor jong en oud op de Olmenhorst

Foto: Foto: de Olmenhorst

 

Poppodium Duycker en Landgoed de Olmenhorst gaan samenwerken. Zondag 30 april – tussen 12.00 en 17.00 uur – is het eerste evenement wat uit deze samenwerking voortkomt een feit! Het landgoed nabij Lisserbroek is dan namelijk het decor van het Bloesemfestival. Dit is het eerste evenement in een reeks van drie die aansluit op belangrijke fases in de cyclus van de fruitteelt: het bloesemweekend, de zomerzon en het oogstfeest.

Het bloesemweekend is het moment waarop de vele duizenden appel- en perenbomen op het landgoed vol met bloesem staan. Een magisch moment en een mooie voorbode van alle appels en peren die in het najaar geplukt gaan worden. Een goede reden voor een lentefestival voor het hele gezin. Cultuur, muziek en natuur worden hier met elkaar verbonden.

Tijdens het Bloesemfestival kunnen bezoekers niet alleen van de bloesem genieten, maar ook van live muziek tijdens Bloesempop. Het muziek- en activiteitenprogramma vindt verspreid over het landgoed plaats. Artiesten als Samba Toure, Okke Punt, Panville, Fly Me To The Moon, Te Loo & The Vedettes, Janne Timmer en Mean2B brengen een variëteit aan muziekstijlen: van  folk tot ‘back to basic’. Maar er is ook jazz.

Naast muziek en natuur zijn er leuke activiteiten voor jong en oud. Zo is er de mogelijkheid om biologische specialiteiten van De Olmenhorst te proeven of bij een van de andere horeca gelegenheden te genieten van een hapje of een drankje. Bezoekers kunnen binnenlopen bij een van de workshops of de boomgaard verkennen door middel van een rondleiding. Het is zelfs mogelijk om een picknickmand te boeken. Op de activiteitenlijst staan verder Tai Chi lessen, rondleidingen door de boomgaard, bloemen armband en haarkrans maken, schminken, kaarsen maken en handletteren op servies. Aan sommige activiteiten zijn bescheiden kosten verbonden.

De organisatie wil vooraf graag een schatting kunnen maken van het aantal bezoekers en zo het evenement zo goed mogelijk te kunnen laten verlopen. Om die reden wordt gevraagd vooraf bij Duycker een gratis e-ticket te bestellen. Dit is niet verplicht, maar deelnemers maken automatisch kans op een adoptieboom op ons Landgoed en kaarten voor evenementen in podium Duycker. Zie ook de website van Duycker, www.duycker.nl

 

Cookieinstellingen