SchipholTaxi moet chauffeurs weer toelaten

Taxistandplaats.
Foto: PR/Schiphol

Drie chauffeurs van SchipholTaxi moeten weer toegang krijgen tot de standplaats op de luchthaven. SchipholTaxi had de overeenkomst met het drietal opgezegd, omdat zij vermeende misstanden aan journalisten zouden hebben doorgegeven.

SchipholTaxi weerde de drie van de standplaats na publicaties. Daarin stond onder meer dat taxichauffeurs 5000 euro contant aan de voormannen van het bedrijf moeten betalen om toegang te krijgen tot de zogenoemde opstelstrook op de luchthaven.

De chauffeurs ontkennen dit. Volgens de voorzieningenrechter in Amsterdam kan daarnaast niet voldoende aannemelijk worden gemaakt dat de mannen inderdaad achter de publicaties zitten.

De rechter meent ook dat niet valt uit te sluiten dat andere chauffeurs de informatie hebben doorgespeeld aan de media. En ook al zouden deze chauffeurs het wel hebben gedaan, dan zou uitsluiting van de standplaats niet zijn gerechtvaardigd, vindt de rechter.

Het taxibedrijf moet het drietal onmiddellijke toegang verlenen tot de opstelstrook. Als dat niet gebeurt, dan moet SchipholTaxi een dwangsom betalen van 5000 euro per dag, tot een maximum van 50.000 euro.

'

Reacties

article
78472
SchipholTaxi moet chauffeurs weer toelaten
Drie chauffeurs van SchipholTaxi moeten weer toegang krijgen tot de standplaats op de luchthaven. SchipholTaxi
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/78472/schipholtaxi-moet-chauffeurs-weer-toelaten/
2017-01-24T19:34:16+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2017/01/24192749/500_taxi-standplaatsbartbrussee.jpg
Headlines, Schiphol