Verkeershinder op A4 en A9 in nacht van 24 september

Overzicht van de werkzaamheden.
Foto: gemeente haarlemmermeer

De gemeente Haarlemmermeer waarschuwt voor verkeershinder in de nacht van zaterdag op zondag op de A4 en A9 bij Badhoevedorp.

Voor de nieuwe A9 bij Badhoevedorp werkt Rijkswaterstaat aan de bouw van een viaduct over de A4 en de Schiphol-spoorlijn. Vanwege de werkzaamheden krijgen weggebruikers te maken met nachtelijke wegafsluitingen en verkeersstops. Schiphol is tijdens deze werkzaamheden bereikbaar.

Geen treinen

Vanwege deze wegwerkzaamheden van Rijkswaterstaat en spoorwerkzaamheden van ProRail rijden er van zaterdag 24 t/m zondag 25 september geen treinen tussen Schiphol Airport – Amsterdam Sloterdijk en Schiphol Airport –  Duivendrecht.

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 september is de A4 bij knooppunt Badhoevedorp in beide richtingen (grotendeels) afgesloten. Het verkeer richting Den Haag kan tussen 00:30 uur en 08.00 uur gebruik maken van de parallelbaan van de A4. Op de parallelbaan vinden tussen 03:00 uur en 04:30 uur drie verkeersstops plaats van ieder maximaal vijftien minuten. Het verkeer richting Amsterdam wordt tussen 00:00 en 08:00 over de vluchtstrook geleid.

Omleidingsborden

In verband met de werkzaamheden is de verbindingsweg van de A9 vanuit Amstelveen naar de A4 richting Schiphol tussen 02:00 uur en 05.00 uur afgesloten. Verkeer op de A9 dat richting Schiphol en Den Haag wil rijden, wordt met gele omleidingsborden via knooppunt Raasdorp en de A5 omgeleid. Op de A5 kan het verkeer de route richting Schiphol en Den Haag aanhouden. Het verkeer vanuit Amstelveen moet rekening houden met een extra reistijd van maximaal 10 minuten.

Ook de nieuwe verbindingsweg van de A9 vanuit Haarlem naar de A4 richting Amsterdam is afgesloten tussen 00:00 en 08:00. Verkeer op de A9 dat naar de A4 richting Amsterdam wil, wordt omgeleid via de oude A9 om vervolgens bij de af-, en toerit Aalsmeer te keren richting Amsterdam. Ook dit verkeer moet rekening houden met een extra reistijd van maximaal 10 minuten. Alle omleidingen worden aangegeven met gele borden. Badhoevedorp blijft tijdens de werkzaamheden wel bereikbaar via de nieuwe verbindingsweg.

Reacties