Zonovergoten jaarmarkt in Vijfhuizen

Gezelligheid en sfeer op de jaarmarkt.
Gezelligheid en sfeer op de jaarmarkt.
Foto: Charles Duijff

De jaarmarkt in Vijfhuizen kan traditioneel rekenen op een groot aantal deelnemers, veel publiek en bovenal een lange dag gezelligheid. Editie 2016 werd extra verwend door de zon.

Kwam men vanaf de A9 en reed men vanuit het oosten het dorp in, dan werd iedere auto keurig opgevangen door parkeerwachters. Er was voldoende parkeergelegenheid op het vroegere terrein van de Floriade tegen een betaalbare prijs van 2,50 euro voor de hele dag.

Pendeltreintje

Daarin was begrepen vervoer door een pendeltreintje, dat elk kwartier de parkeerders naar het dorp reed, of weer terug bracht. Het was ook prima te lopen. Een klein kwartier en je bevond je op de Jaarmarkt. Voor de kinderen was natuurlijk voorzien in springkussens en allerlei andere speelattributen of spelletjes.

Volop spelletjes op de jaarmarkt.
Volop spelletjes op de jaarmarkt.

De kern van het dorp bood ruimte voor kraampjes van de plaatselijke ondernemers. De omliggende straten werden bezet door de bewoners, die van alles aanboden. Een reuze kringloopwinkel eigenlijk. Aan de rand van de markt traden dansgroepen op. Jonge talentjes, meiden, swingden er op los op moderne muziek voor enthousiaste toeschouwers.

Bloemenkoopman en zanger Joop Wijkhuizen

Bij het dorpshuis was o.a. heerlijke koffie met cake verkrijgbaar en kon men genieten van live muziek, zoals het duo 4-Good-Times: Bloemenkoopman/zanger Joop Wijkhuizen en zangeres Desiree Tiggelaar zijn in Vijfhuizen kind aan huis.

4-Good-Times.

Naast dit duo, dat meestal kiest voor gezellige covers, was er een shanti-koor en een koor dat onder meer Beatle-repertoire ten gehore bracht. Een mannengroep zong 60-er jaren muziek en ook toetsenisten brachten gezellige meezingers. De inwendige mens kon worden bijgehouden bij de kraampjes waar zoete spijs, maar ook heerlijke broodjes beenham of saté ten koop was. Rond 17.00 uur werden de kraampjes weer leeggeruimd. Op diverse locaties klonk nog lang muziek, verzorgd door live-artiesten of dj’s.

Cookieinstellingen