Grote opruimactie: Let op waar je je fiets neerzet

Fietsen op station Hoofddorp.
Foto: redactie

De gemeente zegt dat er overlast is van hinderlijk en gevaarlijk geparkeerde (brom)fietsen voor de ingang van winkelcentrum Vier Meren en Drik van den Broek op het Burgemeester Van Stamplein in Hoofddorp. Foutgeparkeerde fietsen worden vanaf vrijdag weggehaald.

Vanaf maandag 5 september gaat de gemeente op bovenstaande plekken de foutgeparkeerde (brom)fietsen verwijderen. Bij station Hoofddorp worden vrijdag 2 september al fietsen weggehaald die hier te lang staan en eruit zien of ze al lang niet worden gebruikt.

Schots en scheef

De schots en scheef neergezette tweewielersĀ blokkeren ingangen waardoor die voor hulpbehoevenden en hulpdiensten niet goed toegankelijk zijn. Afgelopen maanden heeft de gemeente fietseigenaren gewaarschuwd door labels te hangen aan fietsen die voor de ingang van de winkels staan.

Je bent dus gewaarschuwd! De gemeente verwijdert vanaf maandag 5 september (brom)fietsen die in de gemarkeerde vakken geparkeerd zijn. Ook fietsen die bijvoorbeeld op de blindengeleidestrook staan, worden weggehaald. Verwijderde (brom)fietsen worden opgeslagen in het fietsdepot van AM match aan de Hoofdweg 583 in Hoofddorp. Eigenaren kunnen hun (brom)fiets hier tegen betaling van 25 euro ophalen.

Station Hoofddorp

Bij station Hoofddorp mogen fietsen maximaal vier weken in de rekken staan. Half juli is aan veel fietsen die eruit zien of ze lang niet zijn gebruikt, een waarschuwingssticker bevestigd dat de fietsen verwijderd zouden worden. Het gaat bijvoorbeeld om fietsen met kapotte trappers, leeggelopen banden en fietsen die onder het stof en spinrag zitten.

Afgelopen week zijn de fietsen die er nog met een waarschuwingssticker stonden, voorzien van oranje sticker met een zogeheten officiƫle beschikking dat de fiets binnen enkele dagen wordt verwijderd. Vrijdag 2 september worden alle fietsen die er dan nog met beide stickers staan weggehaald. Ook die worden opgeslagen in het fietsdepot bij AM match en zijn tegen betaling van 25 euro op te halen.

Reacties