Dierenbeul gooit bak warm frituurvet over kat heen

ZWANENBURG Een dierenbeul uit Zwanenburg heeft dinsdagochtend een kat zwaar mishandeld. Desiree van den Ban vond haar rode kater op de trampoline, compleet onder het frituurvet en de viezigheid. Toen ze Diego naar binnen wilde halen, kwam hij maar moeizaam door de deur.

De rode kater was van kop tot staart bedekt met frituurvet en takjes. Vooral zijn kop zat helemaal onder het spul en hij kleefde gigantisch. Twee pogingen om het arme dier schoon te maken mislukten. De rode kater moest naar de dierenarts.

Lees ook: Dierenbeul doet elastiek om nek kat: beestje krijst urenlang om hulp

De dierenarts kwam tot de conclusie dat iemand het vet over de kat heeft heengegooid. Dat oordeelde hij op basis van het feit dat het vet helemaal op de huid van Diego zat. Om de kater weer schoon te krijgen, moest hij onder narcose worden gebracht en half kaalgeschoren worden.

Lees ook: Paard dood na wrede mishandeling: “Echt luguber, het was zo’n lief paard”

Diego moet twee keer per dag ingesmeerd worden met een middeltje omdat zijn huid enorm geïrriteerd is door het vet. Bovendien was het vet nog warm, wat voor extra irritatie zorgde.

Lees ook: Dierenbeul beschildert duiven: ‘Amsterdam is geen sprookjesbos met gekleurde dieren’

De dienstdoende dierenarts heeft direct aangifte gedaan bij de politie. Desiree verdenkt haar buren in ieder geval niet van de mishandeling. “Mijn buren kunnen goed overweg met Diego, ik denk dat iemand het gewoon een ‘gaaf experiment’ vond.” Over een week mag de kater weer naar buiten van Desiree.