Video: Geen spectaculaire KLM-landingen meer met Boeing 747 op tropisch St. Maarten

AMSTELVEEN Het is dé publiekstrekker op het Nederlandse deel van het Caribische eiland Sint Maarten: de landing van KLM’s Boeing 747-400 op een van de meeste spectaculaire aanvliegroutes ter wereld. Helaas voor de vele spotters die het eiland ieder jaar trekt: KLM gaat een ander, kleiner toestel gebruiken voor deze route.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Princess Juliana International Airport ligt pal aan het strand van Sint Maarten en is daardoor wereldberoemd. Strandgangers kunnen de landende vliegtuigen bijna aanraken en sommige waaghalzen willen nog wel eens met hun leven spelen door aan het hek te hangen, vlak achter de start- en landingsbaan, terwijl de vliegtuigen vol gas geven om op te stijgen.

Hoogtepunt voor de toeristen is de landing van KLM’s Boeing 747-400. Het toestel vliegt drie keer per week naar het eiland en raast dan vlak over de hoofden van de zonaanbidders. Maar dat is vanaf 30 oktober voorbij. Dan gaat KLM de route tussen Schiphol en Sint Maarten uitvoeren met een Airbus A330. Een voordeel voor de passagiers is dat KLM geen tussenstop meer gaat maken op Curaçao.

Lees ook: Spectaculaire beelden van Nederlandse Dreamliner op St. Maarten

Sinds vorig jaar oktober is er wel een nieuw Nederlands hoogtepunt bijgekomen op Sint Maarten: een paar keer per week landt daar de Boeing 787 Dreamliner van Tui, tot nu toe de enige luchtvaartmaatschappij die met dit type toestel op het eiland vliegt.