Skatepark Hoofddorp centrum van de baan: skaters blij

HOOFDDORP Een skatepark in het centrum van Hoofddorp lijkt er niet meer te komen. Daarvoor in de plaats zal het nieuwere skatepark in de wijk Floriande worden uitgebreid en vernieuwd.

Door verslaggever Eline Boshuizen

Dat bevestigt woordvoerder Wim Koevoet van gemeente Haarlemmermeer. Het skatepark in het centrum van Hoofddorp werd in februari om veiligheidsredenen gesloten. Door achterstallig onderhoud was het niet langer verantwoord gebruik te maken van de maan.

Upgrade
“De kans dat er een nieuw een skatepark in het centrum komt, is heel klein”, aldus Koevoet. “Het ziet er naar uit dat het park in Floriande zal worden ‘geupgrade’. Het wordt groter en mooier.” Naar verwachting wordt de skatebaan in het centrum dan gesloopt.

Toen het skatepark in het centrum in februari plotseling dicht moest, kwam dat hard aan bij de skaters. De gemeente Haarlemmermeer ging daarop met de jongeren in gesprek. Wethouder Marjolein Steffens beloofde zich hard te maken voor een skatepark in het centrum.

Lees ook: Hoofddorpers woedend om sluiten skatepark: “Het is onze jeugd”

Skaters blij
Toch zijn de jongeren blij met de ontwikkeling. “Het is goed nieuws”, reageert Dusty Taconis. “Als ze er echt iets moois van gaan maken, iets nieuws, dan is dat zeker een vooruitgang. Dan is het niet erg als het huidige park in het centrum gesloopt wordt.”

De skaters hopen wel dat de gemeente met een goede skatepark-ontwerper in zee gaat. “Het moet wel door een professional gebouwd worden. Het huidige park in Floriande had ook beter gekund. Als ze daar niet op bezuinigen, wordt het geweldig.”

 

Cookieinstellingen