Awakenings-techno maakt omwonenden tureluurs: “Akelige bass dreunt door in je lijf”

SPAARNWOUDE Omwonenden van recreatiegebied Spaarnwoude bij Halfweg en Zwanenburg zijn afgelopen weekend tureluurs geworden van de dreunende bass, afkomstig van het tweedaagse technofestival Awakenings.

“Ons huis is geïsoleerd, maar toch hoor je voortdurend die lage dreun”, zegt mevrouw Schilperoord tegen NH. Zij woont aan de Houtrakkerweg, een weg die pal langs het recreatiegebied loopt. Zowel zaterdag als zondag kwamen er tienduizenden bezoekers naar het gebied.

Hoewel ze niet is gevlucht voor de beats, kwam het haar achteraf goed uit dat ze een deel van het weekend buitenshuis heeft gespendeerd. “Ik was wel blij dat ik zaterdag weg was”, vertelt ze. “Want die akelige bass dreunt door je lijf.” 

Lage dreun
Een vrouw die gisteren aan de Houtrakkersweg op bezoek was bij haar dochter, heeft dezelfde ervaring als mevrouw Schilperoord. “Voortdurend die lage dreun”, klaagt ze over de monotone bass die in de wijde omtrek hoorbaar was. 

Lees ook: Geen harde beats maar vogelhuisjes voor de omwonenden van Awakenings

Los van de harde muziek hebben de dames geen overlast ervaren. Mogelijk heeft dat te maken met het charmeoffensief van de festivalorganisatie in 2015. Voorafgaand aan de editie van vorig jaar trokken festivalgangers de buurt in om vogelhuisjes op te hangen en plantenbakken uit te delen.