Waarom Arjen Lubach nooit meer met het vliegtuig naar Berlijn gaat

SCHIPHOL De kans is klein dat televisiemaker Arjen Lubach nog een keer het vliegtuig pakt als hij in Berlijn moet zijn. Door een vervelende samenloop van omstandigheden op Schiphol liep zijn KLM-vlucht vandaag uren vertraging op. En dat voor een reis van 55 minuten.

Nadat hij de nodige komische en cynische tweets de wereld in had gestuurd, vertelde hij aan 3FM-dj Domien Verschuuren waarom hij pas uren later in de Duitse hoofdsstad arriveert dan gepland.  

“Eerst werd de gate vier keer gewijzigd”, vertelt de televisiemaker. “Dus zijn we steeds met 200 mensen het hele vliegveld overgelopen.” Eenmaal bij de juiste gate denkt Lubach dat de ellende voorbij is, maar niets is minder waar. “Toen we in het vliegtuig zaten, moesten we er weer uit omdat de airconditioning het niet deed. “

Tassen kwijt
Toen hij eenmaal in een vliegtuig met werkende airconditioning zat, dacht hij dat hij eindelijk aan zijn reis richting de Duitse hoofdstad te beginnen. “Nu zijn er tassen kwijt en moeten mensen het vliegtuig uit om hun tassen te identificeren.”

Inmiddels heeft Lubach via Twitter laten weten dat hij na acht uur op Schiphol eindelijk onderweg is. Als goedmakertje hebben Lubach en zijn reisgenoten van KLM een ’troost-wrap’ gekregen. Of dat voldoende is om hem ook de volgende keer weer aan boord te krijgen, is nog maar de vraag. “Met de trein was ik er al geweest.”  

Cookieinstellingen