Opbouw strandpaviljoens seizoen 2023 verloopt zonnig de eerste februaridagen

Wie de komende weken in Zandvoort een strandwandeling maakt is getuige van de opbouw van enkele strandpaviljoens voor het seizoen 2023, paviljoens die geen vergunning hebben om tijdens de winterperiode te mogen blijven staan. Die omstandigheden gelden natuurlijk niet alleen voor het Zandvoortse strand.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting)

Vanaf 1 februari mogen paviljoen-eigenaren hun etablissement weer opbouwen voor het nieuwe seizoen. 1 november moeten de paviljoens weer zijn verwijderd. De normen voor een vergunning om mogen blijven staan en ook de winterperiode open te mogen blijven, worden door de gemeente vastgesteld. Dat heeft ondermeer te maken met natuurfactoren (bescherming van het duin bijvoorbeeld), maar ook met bouwtechnische- en economische factoren. Die vergunningsfactoren kunnen per gemeente verschillen. In Zandvoort zijn momenteel 5 paviljoens die ook ’s winters mogen blijven staan en ook open mogen blijven. In Bloemendaal bijvoorbeeld, zijn dat 3 strandpaviljoens.

Sommige, ik noem het maar even paviljoen-“casco’s”, staan al na enkele dagen bouwen. Dan heb ik het over de buiten- en binnenwanden en het dak. Het gebouw, de terrassen, moeten natuurlijk beschermd zijn tegen de gevolgen van eb en vloed (springtij) en dat vraagt ook om aan- of afvoer van vele kubieke meters zand. Dat doe je niet met een schepje en emmertje,,,,, Hieronder: Kijk, dit zijn de contouren van de lokatieVoor exploitanten die zich een ‘sterren-restaurant’ willen veroorloven, werkt de zee mee deze dagen. Er spoelen momenteel massa’s zeesterren aan. Dat imponeert ook de strandwandelaars…………Behalve de bouw van het casco, moeten de paviljoens ook weer worden voorzien van energie-leidingen en rioolafvoerU kunt zich vast voorstellen dat er nogal wat kosten gemoeid gaan met de afbraak en opbouw van de strandpaviljoens. Onze mediapartner NH-Nieuws heeft daarover een artikel geplaatst. Een website-link daarvan treft u onderaan dit artikel. Voorbeeld van de binnenzijde van een paviljoen in opbouw Bekijk ook het openingsfilmpje en ga beslist eens kijken wat er momenteel allemaal gebeurt op het strand.
Klik HIER voor eerder artikel NH Nieuws over kosten afbraak en opbouw van een strandpaviljoen

Cookieinstellingen