112

Aanhoudingen bij integrale controles gemeente Haarlemmermeer

Foto: Politie

HAARLEMMERMEER – De gemeente Haarlemmermeer voert met grote regelmaat integrale controles uit. Ook de afgelopen week was het weer raak. Tijdens een controle in Badhoevedorp en Hoofddorp constateerden de gemeente, politie, de Nederlandse Arbeidsinspectie, Liander en de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ODNZKG) diverse overtredingen. Zowel in Badhoevedorp als in Hoofddorp werden de controlerende instanties geconfronteerd met agressieve personen en heeft de politie aanhoudingen verricht.

Overtredingen
In Badhoevedorp gingen de gemeente en partners op bezoek bij een autobedrijf. Daar werd het werk door de Arbeidsinspectie stil gelegd vanwege een onveilige werkplek en direct valgevaar. Verder werd de alcoholwet overtreden en de openbare ruimte rond het pand werd gebruikt als opslag. Daarnaast was er sprake van diverse milieuovertredingen. De eigenaar wilde niet meewerken en was agressief. De politie heeft hem, samen met een medewerker, aangehouden.

In Hoofddorp werd de controle uitgevoerd op een perceel met diverse panden, loodsen, een woning en caravans. Ook in Hoofddorp werd de alcoholwet overtreden. Ook werden er diverse milieuovertredingen geconstateerd. De politie heeft één persoon wegens bedreiging aangehouden.

Integrale controles
De gemeente Haarlemmermeer houdt regelmatig integrale controles, samen met partners als politie, Liander, de ODNZKG, Nederlandse Arbeidsinspectie, de douane en belastingdienst. Burgemeester Schuurmans: ‘ik wil geen criminaliteit, schimmige activiteiten, milieudelicten of wat dan ook binnen onze gemeentegrenzen tolereren. Waar regels worden overtreden, worden inwoners in gevaar gebracht. Wie de regels met voeten treedt, kan vroeg of laat een integrale controle verwachten.’

Cookieinstellingen