112

Hevige brand bedrijventerrein Cruquius

Foto: Inter Visual Studio

Op een bedrijventerrein aan de Crommelinbaan in Cruquius is vanmiddag een zeer hevige brand uitgebroken. De brand zou woeden bij een groothandel voor cosmetica- en drogisterijproducten. De vlammen slaan uit het dak en de rookontwikkeling is van grote afstand te zien.

Bron NH Nieuws:

De brand wordt op dit moment geblust door brandweerlieden uit de hele omgeving. Aanwezigen in omliggende panden moeten deze verlaten, het is nog onduidelijk of er slachtoffers zijn.

NH Nieuws-verslaggever Niels van Steijn sprak ter plaatse met een medewerker die boven aan het werk was. “Ik liep naar beneden, en toen zag ik allemaal zwarte dingetjes door de lucht vliegen. Toen ben ik gaan rennen, naar buiten.” De vrouw van de eigenaar van het pand is ook aanwezig, die is duidelijk zwaar geëmotioneerd.

Knallen en NL-Alert

Op Twitter vertelt een omwonende dat hij ontploffingen hoort bij het brandende bedrijf. Op foto’s is te zien dat het brandende pand nu al zo goed als verloren is, de platen aan de buitenkant trekken krom door de vlammen.

De veiligheidsregio Kennemerland laat weten dat de knalgeluiden afkomstig zijn van ‘gas- en verfflessen’. Vanwege de hoeveelheid rook die bij de brand vrijkomt worden omwonenden geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden. Uit voorzorg zijn ook meetploegen ingezet, die gaan onderzoeken of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Mensen in de omgeving hebben een NL-Alert ontvangen.

foto’s Inter Visual Studio

Cookieinstellingen