Onderzoek naar ondergrond Kaagbrug en drie viaducten in Haarlemmermeer

Foto: Rijkswaterstaat

De ondergrond van de Kaagbrug en drie viaducten in Haarlemmermeer wordt de komende twee maanden onderzocht. Aanleiding is dat de knooppunten over een aantal jaar vervangen worden. Dat laat Rijkswaterstaat weten.

(bronnen: Rijkswaterstaat / NH Nieuws)

Naast de Kaagbrug worden viaducten aan de Lisserweg, de Hoofdvaart en het Spoorwegviaduct onder de loep genomen. Dat onderzoek begint vandaag en duurt tot woensdag 20 april. Om verkeershinder te voorkomen, worden verkeersregelaars ingezet.

“Doordat de wegen steeds intensiever belast zijn door steeds meer en steeds zwaarder verkeer, zijn de bruggen aan vervanging toe. De Kaagbrug en de viaducten Lisserweg, Hoofdvaart en het Spoorwegviaduct maken deel uit van de grote vervangings- en renovatieopgave van Rijkswaterstaat”, schrijft Rijkswaterstaat.

Abbenes en Buitenkaag
Vanaf begin mei kunnen verschillende op- en afritten van de A44 richting Sassenheim ’s nachts worden afgesloten. Het gaat in Haarlemmermeer om de aansluiting tussen Abbenes en Buitenkaag. Daarnaast wordt ook de oprit bij Oude Wetering genoemd.

Rijkswaterstaat laat weten dat verkeershinder beperkt blijft: “De toe- en afritten zijn wisselend afgesloten, waardoor verkeer altijd gebruik kan maken van een van deze toe- en afritten. De extra reistijd is hierdoor beperkt.”

Cookieinstellingen