Geslaagde eerste fietsclinic van RTC-Hoofddorp

Foto: Aangeleverd

Op zondag 11 april hebben 7 geïnteresseerde fietsers meegedaan met de jaarlijkse clinic van Rijwieltoerclub Hoofddorp.

Wat zat het weer mee! Koud, maar zonnig. De deelnemers werden ontvangen met een kopje koffie, op anderhalve meter afstand, en een welkomstwoord door de voorzitter. Na een korte kennismaking ging elke deelnemer met een verenigingslid op pad voor een rit van 30 km rond de Westeinderplassen.

De rit vertrok vanaf het clubgebouw aan de Hoofdweg te Hoofddorp in de richting van de Ringvaart en Leimuiden, om via Aalsmeer weer terug te gaan. De frisse stevige noordenwind bracht wel een aantal uitdagingen met zich mee, maar iedereen kwam enthousiast terug, klaar voor de tweede fietsclinic op 18 april, met een route van 45 km.

De coronacrisis zorgde wel voor een aantal aanpassingen. Het advies van de overheid volgend werd er gereden in duo’s en vond de ontvangst op ruime afstand plaats.

Drie zondagen
De fietsclinic bestaat in totaal uit drie zondagen en elke zondag kijken we wat de dan geldende corona maatregelen zijn en passen we de clinic hierop aan, zodat we de veiligheid voor iedere deelnemer kunnen garanderen.

Moedoen? Dat kan!
Lijkt het je leuk met ons mee te fietsen? Opgeven kan via de website www.rtc-hoofddorp.nl onder fietsclinic. Wanneer je later in het jaar een keer meer wilt kan je je ook aanmelden voor een proefrit.

Over RTC Hoofddorp
RTC Hoofddorp is een wielervereniging in de Haarlemmermeer die gedurende het seizoen van begin maart tot en met eind oktober elke zondag in groepsverband toertochten rijdt. Deze toertochten worden aangeboden in verschillende afstanden en snelheden. Daarnaast hebben we twee wekelijks ook een speciale vrouwentocht.

Cookieinstellingen