Eigenwijze triatlon in Lisserbroek

De skeelerbaan in Lisserbroek
Foto: is- en skeelerclub Lisserbroek

Zaterdag 23 september organiseert de IJs- en Skeelerclub Lisserbroek een triatlon. Deze bestaat uit skeeleren, steppen en hardlopen op en rond de skeelerbaan van Lisserbroek. Er geldt geen leeftijdgrens en de deelname is gratis. De triatleten worden ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën. Deelnemers moeten zelf zorgen voor skeelers.

Er wordt in groepen gestart. De jongste deelnemers – dat is de groep tot en met 11 jaar – starten als eerste. Terwijl de eerste groep klaar is met steppen wordt het startsein gegeven voor de tweede groep (leeftijd tot en met 15 jaar). Als ook zij het steppen hebben afgerond start de groep deelnemers die ouder zijn dan 15 jaar. 

Skeeleren

Voor het skeeleren zorg je zelf voor skeelers. Skeeleren wordt op de skeelerbaan in Lisserbroek veilig gedaan en daarom is het dragen van een helm verplicht. De organisatie adviseert met klem ook andere beschermingen te gebruiken zoals hand- pols- en kniebeschermers.

Steppen

Voor het onderdeel steppen zorgt de organisatie dat er steppen aanwezig zijn. Ook bij het steppen is het dragen van een helm verplicht.

Hardlopen

Hardlopen wordt gedaan met goede sportschoenen die je natuurlijk zelf meeneemt.

Inschrijven

Inschrijven kan vooraf per email via [email protected] en vanaf 1 uur in de kantine van de ijs- en skeelerclub Lisserbroek. De start is om 2 uur. De prijsuitreiking is direct na afloop van het sportevenement. De skeelerbaan ligt in Lisserbroek aan de Hillegommerdijk 53. Er is voldoende ruimte om te parkeren.

'

Reacties

article
82521
Zaterdag 23 september organiseert de IJs- en Skeelerclub Lisserbroek een triatlon. Deze bestaat uit skeeleren,
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/lisserbroek/82521/eigenwijze-triatlon-lisserbroek/
2017-09-18T17:50:47+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2017/09/18154416/Skeelerbaan-17-e1505742272206.jpg
hardlopen, skeeleren, steppen, triatlon
Lisserbroek, Sport