Subsidie voor Concours Hippique in Haarlemmermeerse Bos

Foto: Gemeente Haarlemmermeer

“Dat wordt weer drie dagen volop genieten van paardensport en nog veel meer”, zegt wethouder Marja Ruigrok over het traditionele Concours Hippique in het Haarlemmermeerse Bos. De Stichting Concours Hippique organiseert dit evenement op 17, 18 en 19 juni 2022.

Naar verwachting starten er 1.000 combinaties uit heel Nederland en volgt een aantrekkelijk programma voor het hele gezin.

Het college van B en W ziet het Concours Hippique als een belangrijk en identiteitsbepalend evenement dat past bij het karakter en de geschiedenis van Haarlemmermeer. Daarom heeft het college besloten om een subsidie van 30.000 euro te verstrekken voor de organisatie van het evenement in 2022.

Het Concours Hippique wordt al meer dan 100 jaar georganiseerd. Het evenement is gratis toegankelijk en trekt voornamelijk inwoners uit Haarlemmermeer en bezoekers uit de regio. Na twee jaar afwezigheid beleefde het Concours Hippique in 2017 zijn terugkeer met een totaal nieuwe opzet die aansloeg: twintigduizend bezoekers wisten de weg naar het concours te vinden.

Cookieinstellingen