Boulderhal De Fabriek geopend in Hoofddorp

Foto: Boulderhal de Fabriek

Op zondag 12 september is aan de Graftmeerstraat op industrieterrein Hoofddorp-Noord de nieuwe indoor boulderbaan van De Fabriek geopend. Op 3 oktober kan iedereen er kennis mee maken tijdens de Open Dag.

Boulderen? Wat is dat? Boulderen is een aftakking van de klimsport en is een dynamische, explosieve en spectaculaire manier van klimmen. De klimroutes zijn uitdagingen die je zult moeten oplossen met techniek, kracht en denkwerk. Anders dan bij klimmen heb je bij boulderen geen touw en klimgordels nodig. Dikke valmatten onder de routes zorgen voor veiligheid. Wanneer je deze tak van de klimsport zou vergelijken met atletiek, dan zou het boulderen het koningsnummer zijn, de 100 meter sprint.

In 2021 was het sportklimmen een nieuw onderdeel van de Olympische Spelen in Tokyo. De klimsport is toegelaten als gecombineerd event met alle drie de wedstrijddisciplines van de klimsport: Speed, Lead en Boulder. Helemaal in lijn met het Olympisch motto ‘Citius, Altius, Fortius’ oftewel ‘Sneller, Hoger en Sterker’.Om de sport en de nieuwe locatie van de boulderbaan onder de aandacht te brengen wordt op zondag 3 oktober een open dag georganiseerd bij Boulderhal de Fabriek Hoofddorp! Iedereen is welkom om tussen 10.00 en 18.00 kennis te komen maken met het boulderen. De entree is gratis voor ervaren boulderaars. Nog nooit geboulderd? Geen probleem! Op die dag kun je een proefles voor € 5,00 per persoon volgen.

De minimum leeftijd is 8 jaar. Kinderen tot 12 jaar dienen per 1 à 2 kinderen onder actieve begeleiding van een volwassene te komen. En tot 18 jaar dient er altijd ouderbegeleiding aanwezig te zijn. Er mogen maximaal 4 kinderen in een groep komen!

Voor meer informatie over de open dag kan men contact opnemen met Martijn van Dam via tel. 06-41487871 of mailen naar [email protected].

Cookieinstellingen