Avondklok zorgt voor pais en vree in onze infrastructuur

Foto: Charles Duijff

Terwijl de samenleving op diverse plaatsen wordt geconfronteerd met demonstraties en rellen vanwege o.a. de avondklok, en moet dealen met alle emotie daaromheen, geniet de infrastructuur ver van onrust-brandhaarden juist van een serene rust die na negen uur ontstaat.

Tekst en foto’s Charles Duijff

Pais en Vree staat voor ‘vrede’ Onze oosterburen zeggen ‘Ruhe und Frieden’, rust en vrede, en dat is wat ik na 21:00 uur aantrof in Kennemerland. Met een nationale perskaart en een geldige verklaring in bezit zorgen journalisten en fotografen, dat ze ook tijdens de avondklok voor u het nieuws kunnen brengen. Helaas bereiken ons sinds de avondklok veel beelden van rellen en daarmee gepaard gaande plunderingen en vernielingen. De redactie van Nieuws.nl wil u wat afbeeldingen laten zien van een oase van rust en vrede, die al snel na negen uur ontstaat.

Hieronder de N201 ter hoogte van het Spaarne GasthuisIk startte mijn rit in Haarlem, aan het Spaarne, waar ondermeer molen de Adriaan getuige was van die rust en vrede…..Nieuwe Gracht, Koude Horn, politiebureauVandaar richting de snelweg, de N205. Snel na negen uur een maagdelijke snelwegDaarna via de Drie Merenweg (N205) richting HoofddorpNabij gedenkplaats MH 17VijfhuizerwegDe N201 bij Cruquius oost en het Spaarne Gasthuis locatie HoofddorpHeemstede, de Zandvoortse laanHaarlem, de Westelijke RandwegVelsen: foto Ton van SteijnOok in Heemstede lege lanen, straten en Dreef (foto hieronder)Hieronder Bloemendaal

 

Cookieinstellingen