Nationale HAYAcinten actie in Spaarne Gasthuis Hoofddorp

Foto: Pixabay

Op vrijdag 24 januari kan men in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp een bosje hyacinten kopen. Daarmee steunt men onderzoek en zorg aan jonge mensen met kanker (AYA) De hyacinten zijn te koop vanaf 9.00 uur in de centrale hal van het ziekenhuis.

Veel ziekenhuizen doen mee aan deze nationale HAYAcinten actie en geven daarmee aandacht aan jonge mensen met kanker. AYA is het zorgnetwerk voor jonge mensen met kanker.

Waarom de HAYAcintenactie
In Nederland horen per jaar 2700 jong volwassenen tussen de 18 en 35 jaar (AYA) in de bloei van hun leven dat zij kanker hebben. Zij hebben medische en psychosociale zorg nodig die past bij hun leeftijd.  Zorg die stilstaat bij wat een AYA nodig heeft!

De bijdrage die wordt ontvangen via de HAYAcinten actie zal worden ingezet om de levensverwachting en levenskwaliteit van AYA’s sterk te verbeteren, om zorg die past bij de leeftijd van jonge mensen met kanker bereikbaar maken voor alle AYA’s in heel Nederland en voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker op de AYA leeftijd.

Deze actie is mede een initiatief van de Hyacintenkwekers en wordt volledig door hun gesponsord. Royal Flora Holland, Van der Slot transport, Twinpack, Broekhof en Hobaho ondersteunen belangeloos dit initiatief.

Cookieinstellingen