Internationale Repair Café week

Foto: wwnv

Van 14 tot 22 oktober vieren de Repair Cafés de Internationale Repair Café week. Daarmee willen de Repair Cafés het onderwerp repareren internationaal in de spotlights zetten.

De week is geen groot evenement op één locatie, maar vindt verspreid over honderden Repair Café-locaties plaats. Voor de Haarlemmermeerse Repair Cafés is het die week Repair Café Hoofddorp in De Ark aan het Muiderbos op woensdag 18 oktober van 13.30 – 16.00 uur.

Verjaardag

Die dag is extra bijzonder: op die woensdag acht jaar geleden organiseerde Martine Postma het allereerste Repair Café. Tientallen buurtbewoners kwamen die woensdag in 2009 met hun kapotte spullen naar een theater in Amsterdam-West. Intussen zijn er meer dan 1.300 Repair Cafés in 33 landen, verspreid over zes continenten.

Trakteren

In Hoofddorp wordt het feest gevierd met extra Repair-Café-koekjes, koffie voorde halve prijs en extra aandacht voor fietsen, vast vooruitlopend op de ANWB-Verlichtingsactie. Ook krijgt iedereen bij het weggaan flyers om aan buren en bekenden te geven.

Mobiel Repair Café

Bij het feest hoort ook dat begonnen kan worden met het opstarten van een oude wens: een mobiel Repair Café. Vrijdag 29 september ontving Repair Café Haarlemmermeer duizend euro van Meerwind, eigenaars van de Haarlemmermeerse windmolens, als prijs voor duurzame projecten. In de loop van 2018 kunnen er naaste de vijf vaste ook incidentele Repair Cafés georganiseerd worden in zorgcentra, kleine kernen en speciale evenementen.

Leus

De leus van de Repair Cafés is nog steeds: ‘Weggooien? Mooi niet!’ Naast bijdragen aan een kleinere afvalberg, kunnen Repair Cafés door te repareren mensen de aanschaf van een nieuw apparaat besparen. ‘Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee’ wordt dan ook vaak gezegd van Repair Cafés.

De Ark

Repair Café Hoofdorp vindt plaats op woensdag 18 oktober van 13.30 tot 16.00 uur in De Ark, Muiderbos 36, Hoofddorp. Reparaties aanmelden kan tot ongeveer half vier/kwart voor vier. Meer over de Haarlemmermeerse Repair Cafés op facebook.com/repaircafehaarlemmermeer/

'

Reacties

article
83090
Van 14 tot 22 oktober vieren de Repair Cafés de Internationale Repair Café week. Daarmee
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/hoofddorp/83090/internationale-repair-cafe-week/
2017-10-13T15:16:12+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2017/10/13151535/repair-caf%C3%A9.jpg
De Ark, Internationale Repair Café week, Repair Café
Hoofddorp