8 weken verkeershinder Nieuwe Bennebroekerweg

Foto:

Het verkeer kan vanaf maandag 16 oktober gedurende bijna acht weken geen gebruikmaken van de Nieuwe Bennebroekerweg in de richting Zwaanshoek tussen de Spoorlaan en de Molenaarslaan.

Ter hoogte van nieuwbouwwijk Zuiderhoeven wordt aan de noordzijde van de weg een geluidscherm van ongeveer 440 meter lang geplaatst. Vanwege de aanleg van het scherm is de rijbaan in westelijke richting van aanstaande maandag tot maandag 27 november dicht voor het verkeer. De ander kant op, richting de A4, is de Nieuwe Bennebroekerweg dan wel open voor het verkeer.

Turborotonde

Van 27 november 7 uur tot vrijdag 8 december 17 uur is de weg in beide richtingen afgesloten. Dan wordt bij Tudorpark een zogeheten turborotonde voltooid. De voorbereidingen voor de aanleg van de tweestrooksrotonde zijn inmiddels begonnen. Medio volgend jaar wordt bij de rotonde een verbindingsweg tussen Bennebroekerweg en Nieuwe Bennebroekerweg aangelegd. De gemeente Haarlemmermeer voorziet geen problemen met sluipverkeer, omdat het over verkeer tussen de A4 en Floriande/Zwaanshoek gaat. Bij de Hoofdvaart mag niet via de brug linksaf de B-weg op gereden worden.

Cookieinstellingen