Lezing Cees Verkerke over zijn Zintuigentuin

Vrouwenmantel in De Zintuigentuin te Heerhugowaard
Foto: zintuigentuin.nl

Groei&Bloei organiseert maandagavond 9 oktober een lezing door Cees Verkerke over zijn eigen tuin als inspiratiebron. Die tuin, in Heerhugowaard, is bekend als ‘de Zintuigentuin’.

‘Ervaar je zintuigen’

Een fragment van de beschrijving van deze bijzondere tuin is op zichzelf al inspirerend: ‘Langs de stal loop je het water van de vijver tegemoet. Elk plekje vormt zijn eigen wereldje. Met eigen vrienden en vijanden. In het water weerspiegelt de hemel. Onder dat oppervlak duizelt het van het leven. Even verderop valt je mond open van het kleurenspel in de borders. Het beeld van ‘de vrouw met de vleugels’ lijkt te zweven boven de irissen, daglelies en de talloze geraniums. In het weiland waar de grassen mogen groeien en bloeien voelt de beschermde rietorchidee zich zeer op haar plek. Op verschillende plekken kleurt het gras er paars van. Een bruggetje en een poort van liguster leiden je binnen in de ommuurde kweektuin. Aan je voeten liggen symmetrisch de kweekbedden. Piepende verroeste tuinpoorten openen de weg naar de rest van de tuin. Ach, eenmaal in de secret garden spreekt het geheim. Omgeven door hoge grove dennen kan de ransuil op je toezien, zonder dat jij hem ziet. Een spirituele sfeer doet je hoofd en lichaam tot rust komen, het bankje doet de rest. Geniet. Ervaar al je zintuigen”.

De lezing vindt maandag 9 oktober 2017 plaats in Kerkelijk Centrum De Ark Muiderbos 36 in Hoofddorp. De aanvang is 8 uur, de toegang is gratis.

'

Reacties

article
82951
Groei&Bloei organiseert maandagavond 9 oktober een lezing door Cees Verkerke over zijn eigen tuin als
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/hoofddorp/82951/lezing-cees-verkerke-zintuigentuin/
2017-10-05T16:20:19+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2017/10/05161711/Vrouwenmantel-De-Zintuigentuin-Heerhugowaard-e1507213054862.jpg
Cees Verkerk, de Zintuigentuin, Groei&Bloei, lezing
Hoofddorp, Uitgaan