Repair Café Hoofddorp vanaf 20 september weer open

Foto: cloud_pubble

Na de zomerstop gaan alle Repair Cafés Haarlemmermeer weer draaien. Woensdagmiddag 20 september is die in Hoofddorp, in De Ark aan het Muiderbos 36 in Overbos, weer open. Openingstijden van half 2 tot 4 uur.

Naast elektrische apparaten scoren fietsen en kleding hoog op de lijst van artikelen waarmee mensen naar De Ark komen. Een goed team fietsenmakers vormt dan ook een grote trekpleister voor Repair Cafe De Ark. Ook de kledingreparaties worden met veel kennis van zaken verricht. Het gaat dan vooral om kleinere klussen, zoals reparaties en inkorten. Alle reparaties gebeuren tegen een vrijwillige vergoeding. Vijf euro is het richtbedrag, maar voor wie dat een probleem is, mag minder ook.

Oproep vrijwilligers

Repair Cafés worden gerund door vrijwilligers, die vaak met pensioen zijn of om andere reden langer of korter niet kunnen werken, maar graag hun kennis willen inzetten. Niettemin kan het team in De Ark wel weer wat nieuwe mensen gebruiken, vooral als ze thuis zijn in elektrotechnische zaken of in computers. Aanmelden kan ook op die woensdagmiddag in De Ark of via [email protected]

Mobiel Repair Café?

Er zijn op dit moment vijf Repair Cafés in Haarlemmermeer: in Lisserbroek, Zwanenburg, Badhoevedorp, Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Er is dus elke week wel ergens een Repair Café open. Daarnaast wordt onderzocht of er een mobiel Repair Café kan komen. Dat kan op verzoek aan het werk in bijvoorbeeld een zorgcentrum of een kleine kern.

Reacties