Keep it Clean Day richt blik op Het Oude Buurtje

Vrijdag 15 september is het weer Landelijke Keep It Clean Day. Dit initiatief daagt alle Nederlanders uit om een dag lang ál het zwerfafval op te ruimen dat ze tegenkomen.

Door het hele land worden leuke opschoonacties georganiseerd. Ook in Haarlemmermeer. Tussen 11 en 3 uur wordt onderzoek gedaan naar zwerfafval rondom praktijkschool de Linie in het Oude Buurtje. Tijdens het onderzoek wordt al het zwerfafval ook opgeraapt.

In gesprek

De organisatie selecteert jaarlijks 3 plekken in Haarlemmermeer waar regelmatig veel zwerfafval wordt achtergelaten. Elk onderzoek wordt gedaan door zwerfafvalraper Dirk Groot, alias de Zwerfinator. Samen met vrijwilligers registreert hij het zwerfafval via de app Litterati. De gegevens worden geanalyseerd waarna er een gesprek volgt met bezoekers, omwonenden en andere betrokkenen over de resultaten. Zo wordt gekeken hoe ze samen van de betreffende plek een nog mooiere prachtplek kunnen maken.

Materialen

NMCX Centrum voor Duurzaamheid steunt dit initiatief en helpt inwoners die zich inzetten voor een schone buurt of straat graag. “Want zwerfvuil is niet alleen een lelijk gezicht. Het is ook schadelijk voor mensen, dieren en het milieu. Daarnaast voelen mensen zich op plekken waar veel afval ligt minder prettig en veilig.” Iedereen die 15 september aan de slag gaat en opruimmaterialen zoals grijpers nodig heeft, kan dat melden via [email protected] en de actie aanmelden via http://www.supportervanschoon.nlInspiratie voor een leuke opschoonactie is te vinden op de website van NMCX: http://www.nmcx.nl

Cookieinstellingen