Sloop en renovatie sporthal Spectrum

Foto:

Het definitief ontwerp voor de renovatie van het Spectrum is af. Het college van B&W heeft de gemeenteraad daarom nu gevraagd in te stemmen met de sloop van het zwembad en met de renovatie van de sporthal Spectrum. Het college vraagt de gemeente raad hiervoor een krediet beschikbaar te stellen.

Door de ingrijpende renovatie wordt de sporthal weer 40 jaar geschikt voor sportverenigingen en scholen. De sporthal krijgt een nieuwe vloer, met een duurzame vloerverwarming. Ook komen er zonnepanelen en krijgt het gebouw een warmtepomp voor warmte-koude opslag (WKO). Alle elektrische- en mechanische installaties worden vervangen en de gevels worden geïsoleerd. En er komt een nieuw café. Waar mogelijk worden onderdelen uit de te slopen bouw hergebruikt. De oude sportvloer bijvoorbeeld wordt gebruikt voor de vloer van het nieuwe café.

Planning

Om de overlast voor sportverenigingen en scholen te beperken, zullen de werkzaamheden in goed overleg zo veel mogelijk plaats vinden in de zomerperiode van 2018. Tot de start van de werkzaamheden blijven de sporthal, het café en de beachvolleybalvelden op het buitenterrein in gebruik. Door de renovatie en is er bij het Spectrum geen plek meer voor de beachvolleyballers. De gemeente kijkt samen met de VCH Beach naar de mogelijkheden voor een andere locatie.

Het raadsvoorstel wordt naar verwachting nog voor de zomer in de gemeenteraad besproken.

Werk

Het architectenbureau RAU is uit drie bureau’s gekozen voor de renovatie en nieuwbouw van Sporthal Spectrum. Het werk omvat het duurzaam renoveren van de bestaande hal met kleedkamerzone en toevoeging van algemene functies als horeca, entreehal, kantoor, vergaderruimte en algemene voorzieningen. De selectiecommissie had onder andere waardering voor de uitnodigende transparantie van de entreegevel met een eigentijds karakter in een ambitieus ontwerp, de heldere logistiek, het aantrekkelijke materiaalgebruik en de uitstekende visie op circulaire methodieken en integraal ontwerp, toegesneden op de exploitatie en beheer van het project. (Bronnen: gemeente Haarlemmermeer/bureau RAU)

Reacties

article
79892
Het definitief ontwerp voor de renovatie van het Spectrum is af. Het college van B&W
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/hoofddorp/79892/sloop-en-renovatie-sporthal-spectrum/
2017-05-29T21:31:22+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2017/05/29212957/rau_spectrum-e1496086215883.jpg
Spectrum
Hoofddorp, Sport