Avondexcursie Oeverzwaluwen

In de afgelopen jaren zijn er Oeverzwaluwen geringd bij de broedwand aan de Toolenburgerplas. Door het ringen van de vogels kan inzicht verkregen worden in leeftijd en gezondheid.

Wie eens een Oeverzwaluw van dichtbij wil bekijken en zich wil laten voorlichten, heeft 20 juni de kans om het van heel dichtbij mee te maken. Echter het blijft onvoorspelbaar waar de vogels zich gaan vestigen. Verleden jaar bleef  de broedwand namelijk leeg en zat er een kolonie in de grondhopen nabij restaurant de Lieveling aan de Toolenburgerplas. Een tweede kolonie zat in de broedwand nabij het sportcomplex Koning Willem-Alexander aan de Deltaweg in de wijk Floriande in Hoofddorp.

Wie meer wil weten over dit bijzondere beestje kan terecht op de Oeverzwaluw site van IVN (Instituut voor Natuur Educatie Zuid Kennemerland), waar de juiste locatie op wordt aangegeven. Er is ook een FB-pagina die de juiste locaties aangeeft. De website is benaderbaar via https://www.ivn.nl/afdeling/zuid-kennemerland

Dinsdag 20 juni is een avondexcursie naar de broedplekken. Aanmelden voor deze excursie kan bij Marcel Schalkwijk: [email protected] of 023-5636888.

Cookieinstellingen