112

Handhavers hebben beet op bedrijventerrein De Weeren

Tijdens een gezamenlijke actie van handhavingspartners gisteren op bedrijventerrein De Weeren bij Zwanenburg trof de politie onder meer drie doorgeladen vuurwapens en twee tasers aan.

De belastingdienst vond de administratie van ondernemingen die onbekend voor hen zijn. Verder werd in het pand een etage ontdekt, die daar is gebouwd zonder vergunning. In de ruimte waren allerlei voorzieningen zoals een tv en een jacuzzi aanwezig.

Interventiedag

De actie is uitgevoerd door de politie Noord-Holland, de gemeente Haarlemmermeer en de Belastingdienst. De actie vond plaats onder de vlag van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) en in overleg met het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Ook namen Liander en de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied deel. In december vond de eerste zogenaamde ‘interventie-dag’ plaats op dit bedrijventerrein en in mei de tweede. Toen werden harddrugs, gestolen voertuigen en hennepplantages ontdekt.

Signalen

De afgelopen jaren zijn bij de politie en de gemeente signalen binnengekomen dat er criminele activiteiten zouden plaatsvinden op bedrijventerrein De Weeren. Ook zijn in het verleden enkele overtredingen op heterdaad vastgesteld, zoals het omkatten van voertuigen en hennepteelt. De actie maakt deel uit van een langdurig project om misstanden aan te pakken en malafide bedrijven zichtbaar te maken. Burgemeester Theo Weterings: “Onze gezamenlijk optredens geven een duidelijk signaal naar andere bedrijven op het bedrijventerrein en naar omwonenden. Het bedrijventerrein moet een aantrekkelijk, legaal en veilig bedrijventerrein zijn; ook voor nieuwe ondernemers.”

Verdere vangst

Op de locatie werd nog een flink andere misstanden vastgesteld. Het gaat daarbij onder andere om een gestolen voertuig, munitie, voorbereidingsmiddelen voor een hennepkwekerij en ongeldige kentekenplaten. Maar ook illegale stroom-aftap, een illegaal gebouwde brandafscheiding, het niet scheiden van gewoon en gevaarlijk afval, het niet goed opslaan van gevaarlijke stoffen en andere milieuovertredingen. Ook stond de handelsvoorraad van vier auto’s illegaal op de openbare weg. Verder ontbraken blusmiddelen of waren die niet in orde. Er is tevens een gepantserde personenauto in beslag genomen in het kader van witwassen. In al deze zaken volgt nader onderzoek door de betrokken instanties. (Bron: gemeente Haarlemmermeer)

 

'

Reacties

article
82804
Tijdens een gezamenlijke actie van handhavingspartners gisteren op bedrijventerrein De Weeren bij Zwanenburg trof de
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/halfwegzwanenburg/82804/handhavers-beet-op-bedrijventerrein-weeren/
2017-09-29T16:21:01+02:00
belastingdienst, De Weeren, doorgeladen pistolen, geopanserde auto, handhaving, overtredingen
112, Halfweg/Zwanenburg, Politiek