Beeldjes van graf gestolen

Toen Rita Pols uit Zwanenburg afgelopen maandag het graf van haar ouders op begraafplaats bezocht, ontdekte ze dat twee dierbare engelenbeeldjes waren gestolen.

“Ik weet niet wat ik hier van moet denken, maar verdrietig is het wel.” De beeldjes, twee zittende engeltjes, werden in 2004 door Rita’s dochters op het graf gezet. Hun oma was toen net overleden. “De beeldjes symboliseerden mijn dochters.” Vreemd genoeg zijn dit de enige beeldjes die ontbreken. “Mijn ouders hielden veel van vogels en er staan dan ook voornamelijk vogelbeeldjes op het graf. Maar die hebben ze allemaal laten staan. De engeltjes waren de belangrijkste beeldjes en uitgerekend die zijn weg. Het is heel bizar.”

Rita bezoekt het graf van haar overleden ouders elke maandag. Alleen op Tweede Paasdag was ze er niet geweest. Toen ze er afgelopen maandag kwam, waren de engeltjes verdwenen. “Ik weet daarom niet precies wanneer ze zijn gestolen”, vertelt ze aan NH Nieuws. Ook over het waarom tast ze in het duister. “Ze stonden er al zo lang. Nu moeten we op zoek naar iets nieuws. Het gaat niet zozeer om die beeldjes zelf, maar om de betekenis ervan en de moraal.”

De Zwanenburgse zette een bericht over de diefstal in de Facebook-groep ‘Je bent Zwanenburger als…’ en maakte er melding van bij de politie. Al snel ontdekte ze dat er meer mensen hetzelfde hebben meegemaakt. “Er gebeurt hier nooit iets, maar tot mijn verbazing blijken er al meer dingen weggenomen te zijn van de begraafplaats.” De politie roept mensen op om melding te doen als ze ook spullen missen op graven van hun dierbaren. (Bron: NH Nieuws) 

Cookieinstellingen