112

Bouwovertredingen, uitkeringsfraude en onveilige werksituaties op De Liede

Foto: Google maps

Tijdens integrale controle op bedrijventerrein De Liede zijn vandaag bij twee bedrijven bouwovertredingen, uitkeringsfraude en onveilige werksituaties aangetroffen.

De controle is uitgevoerd onder regie van de gemeente Haarlemmermeer, samen met de Politie, de Vreemdelingenpolitie, Milieupolitie, de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, Brandweer, Liander, Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de bouwinspecteur en sociaal rechercheurs van de gemeente Haarlemmermeer.

Integrale aanpak bedrijventerrein De Liede
De gemeente Haarlemmermeer is in 2020 gestart met integrale controles van alle bedrijven op bedrijventerrein De Liede. Dit doen zij onder de vlag van het RIEC: het Regionale Informatie- en Expertise Centrum dat zich bezig houdt met de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Haarlemmermeer voert de controles uit samen met de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, de Belastingdienst, de Vreemdelingenpolitie, Liander en de brandweer. Doel van deze controles is om het imago van het terrein en de bonafide bedrijven te verbeteren, door onder andere malafide bedrijven aan te pakken.

Alle ondernemers zijn tijdens een informatiebijeenkomst in december 2019 op de hoogte gebracht van de integrale controles. De eerste controle heeft in januari 2020 plaatsgevonden, toen zijn vijf bedrijven bezocht. Naast illegale bewoning was er sprake van milieuovertredingen en werden er gestolen auto-onderdelen aangetroffen. Een van de bedrijven voldeed niet aan de fiscale verplichtingen. Daarna zijn er in de loop van 2020 nog vier andere controles uitgevoerd.

De Liede
Op het in 1975 aangelegde bedrijventerrein De Liede zijn vooral autohandel en auto-demontagebedrijven te vinden. Al vanaf het begin kampt het terrein met een negatief imago. Er zijn in de afgelopen jaren diverse handhavingsacties geweest om de criminaliteit aan te pakken en de kwaliteit van het bedrijventerrein te verbeteren.

Ook de huidige handhavingsacties, waarbij het komende jaar alle bedrijven bezocht zullen worden, worden uitgevoerd om de criminaliteit aan te pakken en het imago van het terrein en de bonafide bedrijven te verbeteren. Dit is ook in het belang van het nieuwe bedrijventerrein dat om het bestaande De Liede heen wordt aangelegd.

Cookieinstellingen