Slachtoffers ontstopper in fles handgel bij IKEA krijgen schadevergoeding

Foto: Wim Meijer Fotografie

De bezoekers van IKEA in Haarlem die in mei vorig jaar hun handen bij de ingang van het woonwarenhuis ontsmetten met gootsteenontstopper in plaats van handgel krijgen een schadevergoeding. Dat meldt Haarlem105 donderdag. De bezoekers liepen eerstegraads brandwonden op.

(bron: NU.nl)

De verwisseling van de handgel en de gootsteenontstopper was een fout van de schoonmaker. Eerst werd gedacht dat alleen een personeelslid in de keuken wonden had opgelopen door een mengsel van chemische vloeistoffen. Later bleek ook dat klanten gewond waren geraakt.

Nog voordat de slachtoffers de winkelvloer hadden bereikt, begonnen hun handen te branden. Sommigen waren naar huis gegaan en kwamen er pas na de eerste berichten achter wat er was gebeurd.

Na bemiddeling van een letselschadebureau hebben acht slachtoffers schadevergoedingen van 250 tot 800 euro gekregen. “In Nederland kijk je naar de schade die je hebt geleden. Per persoon was de schade anders”, legt Stefanie du Maine, jurist bij Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht uit.

De slachtoffers hebben volgens Du Maine ook excuses van IKEA gehad.

Cookieinstellingen