Jongerenatelier van Pier K exposeert in Galerie de Tuinkamer

Foto: Aangeleverd

Van 5 juli tot en met 12 juli is in Galerie de Tuinkamer in Hoofddorp de expositie Tijdreizen te zien, met werk van deelnemers van het Jongerenatelier van Pier K.

Over het Jongerenatelier en Pier K
Pier K is op zaterdagochtend ‘the place to be!’ voor jongeren. Onder begeleiding van echte kunstenaars kun je in het Jongerenatelier tekenen, schilderen, fotograferen, filmen of beeldhouwen, boetseren, keramiek en sieraden maken. Het is heel bijzonder dat zo’n 40 leeftijdsgenoten werken aan verschillende opdrachten of aan een eigen project in de mooie kunstlokalen van Pier K Hoofddorp en Pier K Nieuw-Vennep. Soms wordt er wat langer doorgewerkt als dat nodig is. De kunstgeschiedenis en actuele gebeurtenissen zijn een bron van inspiratie. Maar vooral het samen werken en van elkaar leren maakt iedereen enthousiast. Van al het gemaakte werk wordt uiteindelijk een gezamenlijke presentatie gemaakt en worden er exposities in Het Cultuurgebouw of op een externe locatie zoals nu in Galerie de Tuinkamer, georganiseerd.

Over Galerie de Tuinkamer
Galerie de Tuinkamer is een bijzondere, laagdrempelige plek. Het is een galerie en beeldentuin waar je in een gezellige, ongedwongen sfeer van de kunst kunt genieten en door middel van korte filmpjes kan kennismaken met de kunstenaars. Vier keer per jaar is er een wisselende expositie. In de zomer zijn er normaliter geen exposities maar voor het Jongerenatelier maken we graag een uitzondering. De samenwerking met Pier K past in ons streven naar een kunstnetwerk in de Haarlemmermeer. En, jong talent in huis halen wie zou dat niet willen!De expositie
Deelnemers aan het Jongerenatelier hebben een moeilijk jaar achter de rug. Veel digitale lessen door Corona. Voor school maar ook voor het Jongerenatelier. Maar dat heeft hen er niet van weerhouden om hun passie te volgen en hun talent verder te ontwikkelen. Met de muur van Lotte komen we met Jonas terecht in de Middeleeuwen voor een onopvallend bezoekje. De spray van Nena brengt ons bij de Zonnekoning en met het masker van Merle verdiepen we ons in de Maja cultuur van de Azteken. Met Ivar denken we na over de essentie van ons leven. Door een klein foutje in het verleden duiken er bij Dana allerlei monsters op en volgens Anouk zal de klimaatverandering er toe leiden dat dieren rare kleuren en vormen krijgen. Julia zoekt het in de circulaire mode. Jesse heeft ervoor gekozen om een paar mooie foto’s te maken. Nova reist naar de toekomst met zwevende blokken en Marisa is geïnspireerd door een televisieserie die ze heel erg leuk vond. Emoties komen tot uitdrukking in twee mooie portretten van zwarte vrouwen door Ivana en Myrthe of worden intuïtief met de hand op canvas geschilderd. En op de kop van een oceaangolf keren we terug in het cultuurgebouw. En net als bij de gewone exposities van Galerie de Tuinkamer zijn de exposanten gefilmd.De expositie Tijdreizen wordt op zondag 4 juli in besloten kring geopend met deelnemers en docenten van het Jongerenatelier. Van maandag 5 juli tot en met donderdag 8 is de expositie te zien op afspraak. Reserveren kan via 023-5623858  of via [email protected]  Op  9, 10 en 11 juli is de galerie geopend van 10 tot 17 uur. Galerie de tuinkamer hanteert conform de  m2 richtlijnen een maximum van 10 volwassenen.

Galerie de Tuinkamer, Wilsonstraat 61, 2131 PM Hoofddorp. Website: www.galeriedetuinkamer.nl.

Cookieinstellingen