Kanopoloteam Waterwolf uit Haarlemmermeer Nederlands Kampioen

Foto:

CRUQUIUS – Op zondag 19 september werden in De Haag de laatste wedstrijden gespeeld voor het Nederlands kampioenschap Kanopolo. Kanovereniging Waterwolf uit Haarlemmermeer nam met twee teams deel aan deze Kampioenschappen. Het seniorenteam slaagde erin om in de 3e klasse het Nederlands Kampioenschap binnen te halen.

In de Juniorenklasse U-18 heeft het team van Waterwolf de vierde plaats behaald. Een mooie prestatie voor het jongste team van de club dat met acht spelers onder de 16 jaar deelnam aan klasse. Kanopolo wordt gespeeld met vijf tegen vijf op het water en een team mag maximaal uit 8 spelers bestaan.

Het ‘oudste’ team van de kanovereniging deed dit jaar voor het eerst mee in de senioren klasse en met zes spelers onder de 21 jaar was de kennismaking met veel oudere spelers even wennen. Toch heeft dit team zich meer dan goed staande gehouden. Alle wedstrijden werden met veel verschil gewonnen en dit bracht een uiteindelijke voorsprong van negen punten op de nummer twee van het toernooi. Het team heeft in de 3de klasse de titel Nederlands Kampioen verdiend gewonnen.Trainen achter het Pannenkoekenpaviljoen
Een prestatie om zeer trots op te zijn. Kanopolo is als sport in Haarlemmermeer nog niet heel lang actief. De spelers van de Waterwolf teams zijn vanaf 2016 wekelijks gaan trainen op een stukje sloot bij het Pannenkoekenpaviljoen aan de Kruisweg. De sloot heeft bij lange na niet de afmeting van een echt wedstrijdveld, maar toch heeft het trainen op deze sloot in 2019 ook al geleid tot een Nederlands Kampioenschap, maar dan van de junioren klasse. ‘De aanval en verdediging bij het doel is het belangrijkste om goed te beheersen’ verteld Alex Riedijk de trainer van team A. ‘We trainen hier enorm veel op en dat kan gelukkig ook op een kleine sloot’.

Verhuizing
De kanovereniging moet weg van deze locatie en ze hopen door een verhuizing naar Hoofddorp op een nieuwe clubgebouw een echt wedstrijdveld in de IJtocht. De plannen voor de nieuwe locatie zijn in volle gang, maar de vereniging loopt nog aan tegen de vele kosten die dit meebrengt. ‘Als sportclub zonder subsidie is het niet eenvoudig om nieuwbouw te realiseren en tegelijkertijd de sport verder te ontwikkelen’ verteld Els Blom de voorzitter van de vereniging.

Ondanks de donkere wolk van een verhuizing zijn de ambities groot en zal Team A volgend jaar deelnemen in de tweede klasse en het jeugdteam nogmaals in de juniorenklasse op het NK 2022. Wil je meer informatie over kanopolo bij kanovereniging Waterwolf kijk dan op www.kvwaterwolf.nl

Cookieinstellingen