Meedenken over vernieuwing recreatiegebied De Groene Weelde

Foto: Recreatie Noord-Holland

Het ontvangstgebied De Groene Weelde wordt ontwikkeld als aantrekkelijk, herkenbaar, groen en levendig startpunt waar je als bezoeker wordt uitgenodigd om op ontdekkingstocht te gaan in Spaarnwoude Park. Het schetsontwerp van dit ontvangstgebied is in december door het bestuur van Recreatieschap Spaarnwoude goedgekeurd voor verdere uitwerking. Bezoekers en omwonenden krijgen nu de kans om te reageren op de schets.

Ontwikkeling ontvangstgebied De Groene Weelde
Het ontvangstgebied De Groene Weelde bij het pannenkoekenpaviljoen is toe aan een opknapbeurt. De parkeerplaats is te klein geworden omdat steeds meer mensen het recreatiegebied weten te vinden. Het recreatieschap wil het gebied aantrekkelijker maken voor bezoekers; onder andere door de fiets- en wandelpaden te verbeteren, de natuurwaarden te verhogen door natuurvriendelijke oevers en aangepast maaibeheer. Ook zijn er ideeën voor een speelbos en een hondentrimveld.

Nieuw pannenkoekenpaviljoen
Met de ontwikkeling van het gebied anticipeert het schap op de voorgenomen nieuwbouw van het pannenkoekenpaviljoen. Het bestaande restaurant is ontstaan in het informatiecentrum dat werd gebruikt tijdens de Vinexwoningbouw, aanleg Driemerenweg en aanleg regionale groenprojecten, waaronder Groene Weelde, in Haarlemmermeer in de jaren 1998-2003. De horecaondernemer heeft het voornemen om op korte termijn een nieuw en duurzaam Pannenkoekenpaviljoen te ontwikkelen.

De vernieuwing in de notendop:

  • Natuurlijk ingericht parkeerterrein (nu volledig geasfalteerd) en de capaciteit parkeerplaats vergroten;
  • Het vergroten van de biodiversiteit en verbeteren van de natuurwaarden. Het beheer krijgt een ecologische aanpak en de beleving van het gebied gaat omhoog.
  • Aandacht voor dagelijkse recreatie door een uitdagende mountainbikeroute, meer beleving door een speelbos, een hondentrimbaan en eventueel aanvullende programmering;
  • Veilige wandelpaden en aantrekkelijke en veilige fietsroutes vanaf het centrum en Westflank Haarlemmermeerpolder.

Online bijeenkomst
Het schetsontwerp heeft als doel de gezamenlijke ambitie voor het gebied te tonen en te verkennen of de plannen aansluiten bij de wens van de bezoeker. Aan het ontwerp kan nog gesleuteld worden. Het recreatieschap doet een oproep aan de omgeving om mee te denken over de verdere uitwerking van het ontwerp. Om die reden wordt er een online bijeenkomst georganiseerd op 15 maart van 19:00 tot 21:00 uur. Het aanmelden voor de bijeenkomst kan via het invulformulier op onze website of mail naar [email protected].

Aan de hand van de input wordt de schets verder uitgewerkt richting definitief ontwerp en voorgelegd ter besluitvorming aan het bestuur van het recreatieschap Spaarnwoude voor planrealisatie en financiering.

Ontwikkeling ontvangstgebied onderdeel van uitvoeringsprogramma Spaarnwoude Park
De uitvoering van de visie Spaarnwoude Park 2040, rijk aan natuur, buitenleven en verhalen uit het verleden is gestart. De visie is uitgewerkt in 17 projecten, waarvan elf kansrijke projecten van start zijn gegaan. Het ontvangstgebied van De Groene Weelde is daar een van. Meer informatie te vinden op www.spaarnwoude.nl/spaarnwoude-park.

Cookieinstellingen