Herstart werkafdelingen bij Paswerk na coronabesmetting

Foto: Google Streetview

De zes werkafdelingen van Paswerk die in verband met Corona in de afgelopen twee weken voor meerdere werkdagen preventief gesloten waren, gaan gefaseerd weer open.

De directie ging over tot tijdelijke sluiting nadat bij medewerkers het Corona virus was vastgesteld. Er is een zorgelijke Corona situatie in het land, maar zeker ook in de regio’s Haarlem en Haarlemmermeer waarin het bedrijf actief is. Bij Paswerk en gelieerde bedrijven zijn totaal 1.300 medewerkers (inclusief cliënten dagbesteding) werkzaam op 12 locaties. Het zou bijzonder zijn als er geen enkele medewerker Corona besmet zou zijn. Uit twee preventieve testacties in de afgelopen twee weken is gebleken dat van de 405 geteste medewerkers 37 Corona besmet zijn. Paswerk zorgt bij wie mag en kan werken voor een veilige, gezonde werkomgeving.

Paswerk heeft vanaf april een actief Corona bedrijfsbeleid, monitort continue de situatie en neemt steeds passende maatregelen. De actuele maatregelen betreffen: de top 6 toegangs- en huisregels, controle op de 1,5 meter afstand regel, aanpassingen werkplekken, thuiswerken, partiële mondkapjesplicht, geen groepsbijeenkomsten, minimaliseren aantal bezoekers, kantinesluitingen, streng toezicht op hygiëneregels, etc. Soms wordt zelfs overgegaan tot tijdelijke sluiting van een of meer werkafdelingen. Ook de preventieve testacties zijn een voorbeeld. Er is de Paswerk directie en het management van alle werkafdelingen en bedrijven alles aan gelegen om alle medewerkers, hun sociale omgevingen en relaties maximaal te beschermen tegen het Corona virus.

Cookieinstellingen