Badhoevedorp straks groene wijk met 550 nieuwbouwwoningen rijker

Foto: Wim Meijer Fotografie

Volop bouwactiviteit in Badhoevedorp; Quatrebras Park nu nog voor een groot deel kale vlakte, straks een  groene, ruim opgezette wijk met circa 550 woningen dicht bij de kinderboerderij, sportverenigingen, scholen en het winkelcentrum.

Recentelijk is het tweede deel van start gegaan van de bouw van de nieuwe woonwijk Quatrebras aan de rand van Badhoevedorp. Het gaat om het gebied tussen het Lint en de Robert Kochstraat. En niet alleen de start van deze fase, ook de wegwerkzaamheden bij de Schipholweg, waar een aansluiting moete worden gerealiseerd naar de nieuwe woonwijk, kan niemand ontgaan.

De bouw van de eerste fase van de woningen in Quatrebras startte in november 2018. Hiervan werd de eerste woning eind 2019 opgeleverd, en inmiddels is er al een fraaie woonwijk ontstaan.

Wat de plannen zijn voor de komende periode vertellen Bart van Eijk, omgevingsmanager van de A9 bij de gemeente Haarlemmermeer en zijn collega Marianne Filius (Projectmanager Quatrebras). Zij nemen de kijkers via een digitale rondleiding mee langs Quatrebras, de Groene Singel en de Oleanderlaan.

Foto-impressie huidige situatie
Nieuws.nl-redacteur Wim Meijer ging deze week ook even ter plaatse een kijkje nemen en zag inmiddels mooie woningen , klaar of bijna klaar, maar ook nog een vrij kale, maar veelbelovende vlakte met hier en daar een heipaal op het punt om de grond in te gaan.

Cookieinstellingen