Tijdelijke fietscrossbaan op oude A9

Foto: Pixabay

In Badhoevedorp lopen er allerlei initiatieven als het gaat om de invulling van de ruimte die de voormalige A9 heeft achtergelaten, zoals een tijdelijke fietscrossbaan die naast het parkeerterrein van Albert Heijn gaat komen.

(bron: Gemeente Haarlemmermeer)

Vrijwilligers

Afgelopen week zijn vrijwilligers begonnen met het maken van de baan. Vanaf half september kan iedereen de baan gebruiken. Naar het idee van zijn zoon nam een ouder het initiatief voor deze baan. Daarbij hebben de initiatiefnemers de hulp gekregen van een ervaren BMX-er.

Leuks om handen

Op die manier heeft de jeugd wat leuks om handen en het mooiste is nog dat veel jongeren helpen zelf met het maken van de baan. Gemeente Haarlemmermeer heeft er 200 m3 grond naartoe laten brengen. Vrijwilligers zijn in de eerste week van september begonnen met het maken van de baan. De baan is nog niet helemaal klaar maar de eerste crossers hebben alvast wat heuvels uitgeprobeerd.

Tijdelijk gebruik oude A9

Waar vroeger de A9 was maakt gemeente Haarlemmermeer nu tijdelijk gebruik van de grond mogelijk. Totdat de plek zijn definitieve bestemming krijgt. Deze projecten zijn bijvoorbeeld de BMX-baan, Q-Beach en het voetbalveldje.

Ideeën voor initiatieven

De omgevingsmanager van de gebiedsontwikkeling staat open voor ideeën en kan initiatiefnemers helpen om fondsen aan te schrijven of een crowdfunding actie te starten voor de financiering van hun initiatief. Initiatieven zijn welkom bij Bart van Eijk. Aanmelden kan via [email protected]

Foto: Pixabay

Cookieinstellingen