School in Badhoevedorp blijft de gemoederen bij PvdA Haarlemmermeer bezighouden

Foto: Google Streetview

De Burgemeester Amersfoordtschool in Badhoevedorp blijft een belangrijk aandachtspunt voor de PvdA Haarlemmermeer die in de derde week van juni een aantal schriftelijke vragen heeft gesteld in de richting van het college van de gemeente Haarlemmermeer. Alles heeft te maken over de aangekondigde opheffing van de Burgemeester Amersfoordt school.

Nieuwe vragen

Op die eerdere vragen wachten de sociaal democraten nog op een antwoord, maar inmiddels is aan het eind van juni nog een artikel in het Haarlems Dagblad verschenen die opnieuw vragen hebben opgeroepen bij de raadsfractie van de PvdA Haarlemmermeer. Volgens de sociaal democraten staat in het artikel beschreven, dat de medezeggenschapsraad van de school in Badhoevedorp zich weigert neer te leggen bij de opheffing van de school. De medezeggenschapsraad wil dat de Burgemeester Amersfoordtschool minimaal als nevenlocatie van de Rietveld school blijft voortbestaan.

Ultimatum

Volgens de PvdA Haarlemmermeer heeft de medezeggenschapsraad van de Burgemeester Amersfoordtschool om die reden aan het schoolbestuur van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Haarlemmermeer een ultimatum gesteld. Het artikel stelt, dat indien dit niet de gewenste uitkomst heeft, deze een rechtszaak zal starten.

Verwijzing naar de wet

Ook hier verwijzen de sociaal democraten naar het wetsartikel voor het primair onderwijs waarbij de stichting, die openbare basisscholen in stand houdt, kan besluiten tot opheffing van een school. Dit besluit tot opheffing dient aan de gemeenteraad te worden medegedeeld uiterlijk op 1 augustus van het schooljaar voorafgaand aan de beoogde datum van de sluiting. De gemeenteraad beschikt daarna over de mogelijkheid, indien zij dat wenst en mogelijk acht, om de school in stand te houden.

Juridische stappen

Op basis van het krantenartikel in het Haarlems Dagblad wil de PvdA Haarlemmermeer van het college weten of de inhoud van het krantenartikel correct is en de medezeggenschapsraad van de school in Badhoevedorp gedurende dit proces direct juridische stappen zal ondernemen. Als dat zo is willen de sociaal democraten van het gemeentebestuur weten of die in dat geval bereid is om het raadsvoorstel tot opheffing van de Burgemeester Amersfoordtschool bij de gemeenteraad in te dienen, nadat de Ondernemingskamer een uitspraak heeft gedaan met betrekking tot de opheffing van de school.

Cookieinstellingen