Dorpsraad Badhoevedorp organiseert thema avond over Schiphol

Foto: Wim Meijer Fotografie

Onder de titel ‘Badhoevedorp en Schiphol: gemak of ongemak?’ organiseert de Dorpsraad Badhoevedorp op dinsdag 24 september in het dorpshuis aan de Snelliuslaan een Openbare Dorpsbijeenkomst. De aanvang is 20.00 en het initiatief voor de avond is genomen door de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp.

Tot elkaar veroordeeld

Badhoevedorp en Schiphol zijn tot elkaar veroordeeld. Hoe staan de bewoners van Badhoevedorp tegenover Schiphol? Wat weegt zwaarder: de werkgelegenheid  en het gemak van een luchthaven vlakbij, of overlast van vliegtuigen en zorgen over klimaat en gezondheid? De argumenten vliegen men om de oren. Wil het dorp invloed uitoefenen en zo ja, hoe dan? De regering wil verdere groei: moet daar wat tegenin gebracht worden? Wouter Looman, bewonersvertegenwoordiger bij de Omgevingsraad Schiphol, wil graag verduidelijken wat er allemaal speelt en met de aanwezigen in gesprek gaan.

Los van het nieuws

Het organiseren van de thema avond staat los van het nieuws wat vandaag door het actualiteitenprogramma EenVandaag naar buiten is gebracht over Schiphol. Het programma meldt dat de luchthaven Schiphol al jarenlang de regels overtreedt, omdat het niet beschikt over een natuurvergunning. Zeker 100.000 starts en landingen zijn daardoor illegaal. Dat stelt milieuorganisatie MOB, dat eerder het Nederlandse stikstofbeleid heeft ontmanteld.

In overtreding

,,Dat betekent dat Schiphol in overtreding is en er sprake is van een illegale situatie”, zegt voorman Johan Vollenbroek van Mobilisation for the Environment (MOB). De activist heeft de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit formeel verzocht te gaan handhaven.

Bron: EenVandaag

Cookieinstellingen