Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp juicht doortrekken lijn 145 toe

Foto: Jaap Koper

De Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp juicht het plan toe om buslijn 145 vanuit Badhoevedorp door te trekken naar Hoofddorp Station. Om die redenen heeft de dorpsraad een brief gestuurd naar de gemeente waarin zij uitlegt waarom het doortrekken van deze buslijn belangrijk is voor Badhoevedorp.

Besloten sessie

Eerder deze week is een besloten sessie geweest waar de plannen voor het vervoer zijn besproken. In de brief die de vereniging aan de gemeenteraad heeft gestuurd laat de dorpsraad weten begrip te hebben voor deze situatie, vanwege de bedrijfsbelangen van Connexxion. Wel  hoopt VDB wel deelgenoot gemaakt te worden van de afwegingen die de raad maakt bij de evaluatie en het advies wat daar uit volgt. ,,Wij hopen dat de raad een integrale afweging maakt en zich ook buigt over de vraag hoe bewoners betrokken worden”, schrijft VDB aan de gemeenteraad.

Achteruitgang

Wel vindt VDB dat een verdere achteruitgang van het openbaar vervoer in Badhoevedorp echt onwenselijk is. De dorpsraad komt ook met een voorstel en laat weten dat een toekomstige andere route door het dorp voor de 145 en wellicht ook 195 minstens gelijkwaardig moeten zijn aan de huidige verbinding over de Zeemanlaan. Op die manier wordt Badhoevedorp aan beiden kanten bediend.

Toegankelijkheid

Verder wil de VDB waken dat de toegankelijkheid van het openbaar vervoer niet wordt beperken tot één kant van het dorp. Dit om te voorkomen dat voorzieningen zoals bijvoorbeeld de Meerwende niet meer bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Ook ziet de vereniging graag dat alle bewoners van Badhoevedorp goede toegang hebben tot een bushalte. ,,Wij vragen u dringend hier nota van te nemen”, schrijft de vereniging in de brief aan de gemeente.

Bron: Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp

Cookieinstellingen