FORZA! wil subsidie terug voor boodschappenshuttle Badhoevedorp

Fractievoorzitter Paul Meijer
Foto: wos.nl

Lokale politieke partij FORZA! wil van het college weten waarom de boodschappenshuttle van Peter en Linda van Rijn in Badhoevedorp niet langer kan rekenen op subsidie.

Volgens FORZA! was de boodschappenshuttle een succesvol initiatief ‘dat uitstekend past in een participatieve samenleving’. De shuttlebus reed gedurende drie jaar door Badhoevedorp om zo’n 70 ouderen die slecht ter been zijn van huis naar winkels te rijden en weer terug. “Niet alleen werden ouderen hiermee geholpen om boodschappen te doen, maar deze shuttledienst had ook een sociale functie in het kader van verbinden en ontmoeten”, aldus FORZA! “Met uw keuze om de stekker te trekken uit dit mooie initiatief, zonder ogenschijnlijk rekening te houden met de maatschappelijke effecten, laat u de ouderen in Badhoevedorp in de kou staan.”

Participatiebeleid

Fractievoorzitter Paul Meijer wil weten hoe het besluit om met financiële ondersteuning van de boodschappenshuttle te stoppen past binnen het participatiebeleid waarbij het college juist initiatieven vanuit inwoners wil stimuleren. Ook wordt gevraagd of de mogelijkheid aanwezig is om alsnog tot toekenning van een subsidie over te gaan. Wat de hoogte van het betrokken subsidiebedrag is, weet de partij niet en hoopt ze via de schriftelijke vragen te achterhalen.

'

Reacties

article
82155
Lokale politieke partij FORZA! wil van het college weten waarom de boodschappenshuttle van Peter en
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/badhoevedorp/82155/forza-wil-subsidie-terug-boodschappenshuttle-badhoevedorp/
2017-09-04T14:00:34+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2017/09/04120836/Paul_Meijer-e1504519748550.jpg
boodschappen, shuttle
Badhoevedorp, Politiek