Groen licht voor nieuwe Sloterbrug nadert

Het verbeteren van de verkeersveiligheid en doorstroming op en rond de Sloterbrug staat al jaren hoog op de agenda.

Om deze situatie echt goed te kunnen aanpakken wil de gemeente Haarlemmermeer samen met de collega’s uit Amsterdam de bestaande Sloterbrug gaan vervangen door een nieuwe brug.

In mei 2017 heeft het college van B&W van Amsterdam de vernieuwing van de Sloterbrug opgenomen in haar Voorjaarsnota 2017, die de Amsterdamse gemeenteraad in juni en juli 2017 zal behandelen. Als de Amsterdamse gemeenteraad in juli 2017 inderdaad akkoord gaat met haar deel van de financiering, betekent dat groen licht voor de Sloterbrug. Dan kunnen de plannen worden uitgewerkt. Het ontwerp stemmen de gemeenten vervolgens af met alle directe buren en betrokken wijk- en dorpsraden, zowel aan Amsterdamse als Haarlemmermeerse zijde.

De gemeente Haarlemmermeer heeft in het Deltaplan Bereikbaarheid en het Masterplan Badhoevedorp vervanging van de Sloterbrug opgenomen; de veiligheid en doorstroming moeten beter. De gemeente Haarlemmermeer en de gemeente Amsterdam zijn samen verantwoordelijk voor de verkeerssituatie op en rondom de Sloterbrug. (Bron: gemeente Haarlemmermeer)

Voor nadere informatie kunnen inwoners contact opnemen met Hanneke Plukkel via telefoonnummer 0900 1852 of via [email protected] o.v.v. Sloterbrug Badhoevedorp.

Cookieinstellingen